ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Παπαδήμος στον Παπούλια

Τι είπε ο Παπαδήμος στον Παπούλια

Οι δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με την προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης που εξελίσσεται σε θρίλερ συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του κ. Λουκά Παπαδήμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογο των δύο ανδρών μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους.

«Πώς είστε;» ρώτησε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε με νόημα: «Των πραγμάτων ούτως εχόντων...».

«Ήρθα να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στην οικονομία, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις διεθνείς αγορές, καθώς και για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση», είπε ο κ. Παπαδήμος κατά την είσοδό του στο προεδρικό γραφείο.

Οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων δεν φαίνεται προς το παρόν να οδηγούν σε αποτέλεσμα, την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές από την Ευρώπη, προαναγγέλλοντας έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Ο κ. Λ. Παπαδήμος δεν προέβη σε καμία δήλωση εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου, ωστόσο είχε εκτενή συζήτηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα.

Το βέβαιο είναι ότι η κατάσταση ακυβερνησίας στη χώρα απασχόλησε τους δύο άνδρες καθώς υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που χρίζουν αποφάσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το ομόλογο που λήγει τη 15η Μαΐου, καθώς και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αυτά αφορούν στην εκπροσώπηση της χώρας στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 23ης Μαΐου και στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο στις 20 και 21 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπούλια – Παπαδήμου

Συνάντηση Παπούλια – Παπαδήμου