ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Ετοιμαζόμαστε για τυχόν έξοδο της Ελλάδας

Σόιμπλε: Ετοιμαζόμαστε για τυχόν έξοδο της Ελλάδας

Νέο μήνυμα στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην Ελλάδα, μέσα από τις σελίδες της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».

Ο κ. Σόιμπλε επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου προετοιμάζεται για τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Καμιά χώρα δεν μπορεί να πιέζει μιαν άλλη να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Φυσικά εμείς δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να βγει η Ελλάδα», τονίζει ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή.

Επίσης, δηλώνει ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να συζητήσει πρόσθετα μέτρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. «Αν οι Έλληνες έχουν ιδέες για το πώς θα προωθήσουμε την ανάπτυξη, μπορούμε να τις συζητήσουμε και να τις πάρουμε υπόψη», εξηγεί.

«Όμως, ο τελικός σκοπός είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ανταγωνιστική (...) Αυτό απαιτεί οι θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, που έχουν συμφωνηθεί, να υλοποιηθούν, αλλιώς η χώρα δεν θα έχει καμία προοπτική», επιμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να αποκτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία γι' αυτό. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι θα δουν σύντομα το λογικό δρόμο», προσθέτει, αναφερόμενος στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετεκλογικά και στις αποτυχημένες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.