ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ταξική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ «χτίζει» ο Τσίπρας στον δρόμο προς τη ΔΕΘ

Την ταξική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ «χτίζει» ο Τσίπρας στον δρόμο προς τη ΔΕΘ
Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τη ΔΕΘ 2023
INTIME

ΔΕΘ - ΣΥΡΙΖΑ: Επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και έστειλε ένα μήνυμα για το πως σκοπεύει να κινηθεί μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να αναδείξει τη διαφορά ανάμεσα στα ταξικά συμφέροντα που σκοπεύει να υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κερδίσει τις επόμενες εκλογές και σε εκείνα που στηρίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζοντας την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, απευθυνόμενος στον κόσμο της εργασίας και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε στην εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί ότι ασκεί μια σκληρά ταξική πολιτική, προς όφελος ορισμένων λίγων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας – με αποκορύφωμα τον νόμο Χατζηδάκη για τα εργασιακά.

Με το ξέσπασμα, μάλιστα, της ενεργειακής κρίσης, κατά τη διάρκεια της οποίας γιγαντώθηκαν τα κέρδη των επιχειρήσεων των συγκεκριμένων κλάδων, από την Κουμουνδούρου μιλάνε ανοιχτά για «κυβερνητική στήριξη της αισχροκέρδειας» και για «μεγάλη ληστεία» των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Λίγες ημέρες πριν την άνοδο του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε για λίγες ώρες τη συμπρωτεύουσα, πραγματοποιώντας συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης. Και εκεί φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα για το πως σκοπεύει να κινηθεί μια κυβέρνηση, η οποία θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη στήριξη των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας, που τόσο πλήττεται από την έκρηξη των τιμών της ενέργειας. Με απλά λόγια, θέλησε να δείξει πως η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του πρωθυπουργού, που ενδιαφέρεται μόνο για τις μεγάλους ομίλους.

«Θεωρούμε ότι αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί -η ενεργειακή κρίση- το επόμενο διάστημα, όσο και να συζητάμε για την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, όσο κι αν συζητάμε για την ενίσχυση του εισοδήματος, όσο και να συζητάμε για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας, νομίζω ότι δεν θα μπορέσουμε να λύσουμε την εξίσωση», σημείωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Επομένως, αυτό που κατά την άποψη του, το οποίο και δεν έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να παρέμβει στην κατάσταση, όχι να αφήνει το «αόρατο χέρι της αγοράς» να αλωνίζει. Επί της ουσίας, προανήγγειλε κρατική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, προς όφελος τον μικρομεσαίων.