ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις – Δεύτερος βουλευτής της ΝΔ κατά του απορρήτου, «ως ιδιώτης διαφωνώ»

Παρακολουθήσεις – Δεύτερος βουλευτής της ΝΔ κατά του απορρήτου, «ως ιδιώτης διαφωνώ»
Το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις
INTIME/ Φωτογραφία Αρχείου

Κατά της επίκλησης του απορρήτου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων τάχθηκε και ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Εκτός «γραμμής» κυβέρνησης εμφανίστηκε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας, σχετικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη και την επίκληση του απορρήτου.

Η κυβέρνηση επιμένει στην επίκληση του απορρήτου στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το σύνολο των βουλευτών της. Έτσι μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Ανδρέας Κουτσούμπας, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας τάχθηκε – ως πολίτης – υπέρ της άρσης του απορρήτου.

Το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε πως: «Εγώ λοιπόν είμαι από αυτούς – πολύ περισσότερο λόγω της ιδιότητας, να το μάθω κι εγώ. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία να αποφασίσουμε να αρθεί το απόρρητο. Η Εξεταστική -δυστυχώς- αποφάσισε ότι δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν τους καλύπτει ο νόμος. Αν με ρωτάτε ως ιδιώτη, συμφωνώ, αν με ρωτάτε ως βουλευτή δεν μπορεί βάσει διατάξεως».

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το απόρρητο πρέπει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα

Μιλώντας στο Kontra Channel και η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της επίκλησης του απορρήτου στη συγκεκριμένη υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε».

Και συνέχιζε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας: «Όταν θέλουμε να μιλάμε κάθαρση στο δημόσιο βίο, όταν θέλουμε να μιλάμε για φως, όταν θέλουμε να λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές σε ζητήματα που απασχολούν αυτή την στιγμή, τη δημοκρατία, τους θεσμούς μας, το Κράτος Δικαίου, τότε θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι το απόρρητο με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοιρα, γαιτί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών. Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «για εμένα έχει σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου».