ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Live η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη - «Ζητώ ισχυρή εντολή για δημοκρατική ανατροπή»

ΔΕΘ: Live η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη - «Ζητώ ισχυρή εντολή για δημοκρατική ανατροπή»

Δείτε ζωντανά την συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη από την 86η ΔΕΘ.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την ανάγκη να πέσει άπλετο φως στο ζήτημα της παρακολούθησής του για να μάθει ο ελληνικός λαός «τι έχει συμβεί σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση», ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι βρίσκεται «σε πανικό», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Μάλιστα, απάντησε στην κυβέρνηση που τον εγκαλεί οτι δεν πηγαίνει να ενημερωθεί ο ίδιος για τον λόγο της παραολούθησης, σημείωσε: «Όλα τα βήματα που ακολουθώ είναι βήματα νομιμότητας. Πρέπει ο κ. Κοντολέων να να αποκαλύψει τους λόγους. Αλλιώς θα συνεχιστεί η προσπάθεια συγκάλυψης».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε «ισχυρή εντολή για δημοκρατική ανατροπή». «Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας των θεσμών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για κοινοβουλευτικά κόμματα» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Αυτοί που τις φοβούνται θέτουν διλήμματα εκβιασμού. Εμείς θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση. Ή πάμε σε δημοκρατική ανατροπή ή δείχνουμε τεράστια ανοχή στα φαινόμενα αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή.»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κλήθηκε να σχολιάσει και την τουρκική προκλητικότητα. Επεσήμανε ότι «το προβλημα είναι πια πολύ μεγάλο. Υπάρχει μία στρατηγική διαπαιδαγώγηση των Τούρκων πολιτών στην ένταση. Η Τουρκία σε κάθε μέτωπο, απο τον Νότιο Καύκασο, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο έως το Αιγαίο και την Κύπρο προκαλεί εντάσεις. Δεν μπορεί η ΕΕ να κάνει κριτική στον Όρμπαν πχ και να κανει τον Πόντιο Πιλάτο στο θέμα της Τουρκίας».

Είπε, μάλιστα, πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πιέσει για άμεσο εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη.

Για το παράνομο λογισμικό Predator ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «δεν είναι δυνατόν πολιτικοί, δικαστές, απλοί πολίτες να φοβούνται ότι κάποιος θα τους παγιδεύσει με το Predator για να τους εκβιάζει. Είναι προτεραιότητα και το Predator. Πρέπει η χρήση τέτοιου είδους λογισμικών να απαγορευθεί».

Σημείωσε επίσης αν δεν δεχτεί η κυβέρνηση να καλέσει τα αρμόδια πρόσωπα να μιλήσουν στην Εξεταστική Επιτροπή για το Predator, θα αναλάβει εκείνος όλες τις πρωτοβουλίες «για να τους καλέσει η PEGA και να μάθουμε από εκεί αλήθειες».