ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικραμμένος: Πολλή δουλειά και λίγα λόγια

Πικραμμένος: Πολλή δουλειά και λίγα λόγια

Συστάσεις για λίγα λόγια και πολύ δουλειά έκανε στους υπουργούς του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος.

Ο κ. Πικραμένος διευκρίνισε πως οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης δεν θα λάβουν αμοιβή για τον ένα μήνα της θητείας τους.

«Στόχος της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση», δήλωσε κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά και σε αυτή ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του λίγα λόγια και αρκετή δουλειά δίνοντας παράδειγμα ήθους και προσφοράς. Ο κ. Πικραμμένος προέτρεψε τους υπουργούς του να μιλάνε μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητά τους, ενώ ξεκαθάρισε πως τα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται μέσα σε ένα μήνα.

Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς διακριτικότητα και να πραγματοποιήσουν μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά ταξίδια.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, αν κάποιες δεσμεύσεις μπορούν να συζητηθούν εκ νέου, ωστόσο, κάτι τέτοιο να επιδιωχθεί.

Όπως έγινε γνωστό, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τη χώρα δεν θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός, αλλά ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, κι αν χρειαστεί και ο υπουργός Αμυνας Φράγκος Φραγκούλης.

Ο κ. Πικραμμένος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., την επόμενη εβδομάδα.

Στην παρέμβασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει χαλάρωση, η οποία μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του δημοσίου, καθώς και να αντιμετωπιστεί -συμβολικά και ουσιαστικά- η φοροδιαφυγή.