ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στροφή Μητσοτάκη στη θετική ατζέντα

Στροφή Μητσοτάκη στη θετική ατζέντα

Αυτό που λένε οι επιτελείς του πρωθυπουργού είναι ότι πλέον δεν θα σταματήσει να περιοδεύει και να μιλάει αλλά και να αφουγκράζεται τον λαό.

Υπό το βάρος των καταγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση στρέφει όλο το πολιτικό της βάρος στην θετική ατζέντα που έχει να κάνει με την ανακούφιση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, όπως για παράδειγμα οι αγρότες και οι συνταξιούχοι

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να περιοδεύσει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας όπου υποσχέθηκε στήριξη σε αγρότες, κτηνοτρόφους κι ανακοίνωσε έργα. Προφανώς στις άμεσες προτεραιότητες του Μαξίμου θα μπουν οι κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά στηρίζουν τη ΝΔ και είναι βεβαίως η μεσαία τάξη, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι. Ο πρωθυπουργός στην περιοδεία του σε Πιερία συνομίλησε με τον Δήμαρχο Αναστάσιο Μανωλά για τις ανάγκες της περιοχής και τονίστηκε η σημασία του πρωτογενούς τομέα.

«Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει και στον πρωτογενή τομέα ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε πως η Μακεδονία ευρύτερα μπορεί να αξιοποιήσει την αναδιάταξη των αλυσίδων εφοδιασμού και την τάση για επαναφορά δραστηριοτήτων μεταφοράς και αποθήκευσης πιο κοντά στην Ευρώπη.

«Υπάρχει μία παγκόσμια τάση για το πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των αλυσίδων εφοδιαστικής παραγωγής. Δηλαδή θα υπάρχουν τα logistics, εταιρείες που μπορεί να θέλουν να φύγουν -που λέει ο λόγος- από την Κίνα ή και από πιο γειτονικές χώρες και να έρθουν πιο κοντά στις αγορές της Ευρώπης, έτσι ώστε να μην είναι εξαρτημένες από χώρες με τις οποίες έχουμε μια σειρά από γεωπολιτικά ζητήματα. Αυτό ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες συνολικά για τη Μακεδονία και κυρίως για περιοχές οι οποίες είναι κοντά στους βασικούς άξονες. Και εδώ είστε στο κέντρο, είστε δίπλα σε δρόμους, δίπλα σε τραίνα, δίπλα σε λιμάνια, δίπλα σε αεροδρόμιο. Είναι όλα εδώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα για τις εκλογές και τα διλήμματα

Ακολούθως ο πρωθυπουργός μετέβη στην πλατεία της Κατερίνης, όπου είχε συνομιλία με τους πολίτες. Στις συζητήσεις, αναφέρθηκε και στις εκλογές, λέγοντας: «Να στείλω ακόμα ένα μήνυμα. Καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές του 2023. Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο. Θα πούμε όχι σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Θα πούμε ναι σε κάθε δημιουργική πρόταση που ενώνει την ελληνική κοινωνία. Κι απέναντι σε όσους επιμένουν να ανακαλύπτουν ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Η δική μας απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, η εκκίνηση της διαδικασίας εξόρυξης υδογονανθράκων, για να μπορέσουμε ως χώρα να ενισχύσουμε την ενεργειακή μας επάρκεια. Με έργα λοιπόν και όχι με λόγια θα απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών.

Και θέλω να ζητήσω πραγματικά από όλα τα στελέχη της ΝΔ να κάνουμε μαζί αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας ότι η χώρα έχει προοδεύσει πολύ αυτά τα 3,5 χρόνια. Το γνωρίζουν εξάλλου. Γνωρίζουν που ήταν η Ελλάδα το 2019, που είναι σήμερα και οραματίζονται μαζί μας που θέλουμε να πάμε την Ελλάδα στο μέλλον. Όχι μόνο για μας αλλά και για τα παιδιά μας, τα οποία αξίζουν να ζουν σ’ αυτό τον τόπο και να οραματίζονται ένα μέλλον καλύτερο από των γονιών τους, των παππούδων τους και των γιαγιάδων. Αυτό τον αγώνα σας καλώ να τον δώσουμε μαζί».
Άρα τα διλήμματα για το 2023 θα είναι πολύ ξεκάθαρα. Και το πιο σημαντικό είναι «θα πάμε μπροστά ή πίσω;» και τελικά «ποιον θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την Ελλάδα. Αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι Έλληνες και είμαι σίγουρος ότι θα μας δώσουν και πάλι τη στήριξή τους και θα μας περιβάλλουν πάλι με την εμπιστοσύνη τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Γιάννης Οικονόμου που τόνισε ότι «στην Ελλάδα, εν μέσω της δυσκολότερης διεθνούς συγκυρίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συντελείται μια κοσμογονία». Μάλιστα επικεντρώθηκε πολύ στις σεισμικές έρευνες λέγοντας χαρακτηριστικά:

-άρχισαν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό και την άμεση εξόρυξη φυσικού αερίου σε ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής επικράτειας.

-η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στην αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

-η ανεργία μειώνεται ραγδαία και οι επενδύσεις αυξάνονται αλματωδώς.

-οι εξαγωγές μας καλπάζουν.

-αναπτύσσονται συνέργειες των ελληνικών Πανεπιστημίων με κορυφαία ιδρύματα των Η.Π.Α. και προσελκύονται αλλοδαποί φοιτητές στη χώρα.

-οι πολιτικές μας στα ενεργειακά και τη διαχείριση των κρίσεων γίνονται παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρότυπα.

-η εξυπηρέτηση από το Κράτος δεν είναι πλέον συνώνυμο της ουράς, τη ταλαιπωρίας και τη καθυστέρησης.

-τα σύνορα μας, χερσαία και θαλάσσια, φυλάσσονται και είναι αδιαπέραστα.

-απέναντι στην ακρίβεια τρέχουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα κοινωνικής στήριξης στην Ευρώπη με απόλυτο σεβασμό στην κοινωνική συνοχή και στον άνθρωπο.

Φουλ περιοδείες το επόμενο διάστημα

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει το βάρος του και στο υπουργείο του Κωστή Χατζηδάκη που έχει βοηθήσει αρκετά τους συνταξιούχους στην έκδοση των συντάξεων. Γι’ αυτό μεταβαίνει στο υπουργείο Εργασίας να διαπιστώσει ο ίδιος την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με τις εκκρεμείς συντάξεις. Αυτό που λένε οι επιτελείς του πρωθυπουργού είναι ότι πλέον δεν θα σταματήσει να περιοδεύει και να μιλάει αλλά και να αφουγκράζεται τον λαό.

«Ο λαός τον έκανε πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό και αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο», σημειώνουν συνομιλητές του πρωθυπουργού στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: Συγχαρητήρια κ. Παπακαλιάτη, μας κάνετε υπερήφανους

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν είναι η ώρα να κυλήσουμε την πολιτική ζωή στον βούρκο

Σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για τα κακόβουλα λογισμικά - Συζήτηση παρουσία Μητσοτάκη