ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική ατζέντα των παρακολουθήσεων και οι εξωτερικοί κίνδυνοι

Η πολιτική ατζέντα των παρακολουθήσεων και οι εξωτερικοί κίνδυνοι
INTIME NEWS

Στο τελευταίο κατοστάρι των εκλογών κι ενώ η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων διεξάγεται είτε στο πεδίο των παρακολουθήσεων είτε της Πατσιάδας, πολλά εθνικά επικίνδυνα ζητήματα λαμβάνουν χώρα στην γειτονιά μας από Βορά, Ανατολή και Νότο

 

Τελευταίο περιστατικό που έρχεται να ταράξει τα νερά της πολιτικής επικαιρότητας είναι η αιφνιδιαστική απόφαση του Πρωτοδικείου της Φλώρινας περί Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα!

Μια απόφαση που πάρθηκε τον περασμένο Ιούλιο, και η οποία ανακοινώθηκε στις 7 Νοεμβρίου και μέσω της οποίας αναγνωρίζεται η προώθηση της μακεδονικής γλώσσας (;) στην Ελλάδα, μετά την προσφυγή του Σωματείου ‘’Κέντρο Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα’’. Η οποία, γλώσσα θα διδάσκεται ως προαιρετικό μάθημα σε σχολεία και Πανεπιστήμια της Ελλάδας, ιδίως στις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, της Κεντρικής, της Ανατολικής και της Θράκης.

Μετά από την απόφαση αυτή, ήταν λογικό να πανηγυρίζει ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος υπέγραψε μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ζάεφ μάλιστα με ανακοίνωσή του έσπευσε να κάνει λόγο για ‘’δικαίωση της συμφωνίας των Πρεσπών’’. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο και άλλων σωματείων στην χώρα μας, από πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται ως ‘’Μακεδόνες’’.

Προστίθεται λοιπόν άλλη μια χαίνουσα πληγή στο σώμα της πατρίδας μας, για την οποία σε λίγα χρόνια ενδέχεται πάλι να χτυπάμε το κεφάλι μας, αλλά θα είναι βεβαίως πολύ αργά.

Και όλα αυτά την ώρα που εξ ανατολών ο Ερντογάν απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και την εθνική μας κυριαρχία, ενώ στο νότο με ορμητήριο τη Λιβύη απειλεί ξεκάθαρα ακόμα και τα νησιά μας όπως την Κρήτη.

Μέσα σε αυτό τον ανασφαλή και επικίνδυνο κύκλο προβλημάτων το ελληνικό πολιτικό σύστημα εμφανίζεται διχασμένο και σχεδόν ανίκανο να δημιουργήσει συνθήκες ομόνοιας και χάραξης μίας και ενιαίας εθνικής στρατηγικής έναντι των εξωτερικών κινδύνων. Πρέπει όλοι οι πολιτικοί να καταλάβουν ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται μόνο με τα σκάνδαλα, με τις καταγγελίες, με τον τουρισμό και την οικονομία, και με επιδοτήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από μελλοντική φορολογία. Το εκλογικό σώμα ενδιαφέρεται και για τα εθνικά θέματα. Όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Δημητριάδης στην Επιτροπή Θεσμών: Δεν έκανα δουλειές με Λαβράνο, Μπίτζιο - Δεν γνωρίζω τον Ντίλιαν

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης μυρίζει εκλογές, η κοινωνία μυρίζει αλλαγή