ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσάρει το Μαξίμου μέσω των «κυβερνητικών σκανδάλων»

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρεσάρει το Μαξίμου μέσω των «κυβερνητικών σκανδάλων»
INTIME

Να μην αφήσει τις υποθέσεις που χαρακτηρίζει «κυβερνητικά σκάνδαλα» να ξεχαστούν, ειδικά την ιστορία των υποκλοπών που αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά τα νέα δημοσιεύματα που αφορούν στην παρακολούθηση του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνου Φλώρου -την οποία και στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «ως κορυφή του παγόβουνου»- επιχειρεί η Κουμουνδούρου.

Είναι δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας ιεραρχεί την ακρίβεια ως το νούμερο ένα αντιπολιτευτικό χαρτί με το οποίο θα πορευτεί στον δρόμο προς τις κάλπες. Στον αντίποδα, μάλιστα, αντιπροτείνει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του κόμματος του, για την οποία, την Παρασκευή, σημείωσε πως «δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Θα δώσει όμως ανάσα στην κοινωνία, θα ξαναφέρει δικαιοσύνη».\

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύει να αφήσει στην άκρη όλα όσα θεωρεί ότι «πλήγωσαν» τη Δημοκρατία, αλλά και τα δημόσια ταμεία της χώρας, από τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διότι η Κουμουνδούρου σε κάθε ευκαιρία κάνει λόγο για την προσπάθεια να στηθεί στην Ελλάδα ένα «καθεστώς», που δεν αρμόζει σε δυτικοευρωπαϊκή Δημοκρατία, αλλά σε «μπανανίες» του τρίτου κόσμου.

Βασικό ζήτημα εξακολουθούν για την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι οι υποκλοπές. Πλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία μόνο για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά τουλάχιστον τέσσερις ακόμα ταυτοποιημένες υποθέσεις.

Εκείνη του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, αλλά κυρίως, αυτή του ΑΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στέκονται ιδιαίτερα στην παρακολούθηση του τελευταίου, καθώς προκύπτει ξεκάθαρο ζήτημα για την εθνική μας ασφάλεια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Επομένως, τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Documento» στο σημερινό τους δημοσίευμα, θα αποτελέσουν όπλο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αν υπάρχει μια ακόμα ιστορία που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου, αυτή είναι τα εικονικά τιμολόγια που φέρεται να λάμβανε από εταιρία που εκτελούσε χωματουργικά έργα, η δημοσκοπική εταιρία «MARC» - την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως «την αγαπημένη εταιρία του Μαξίμου».

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), κα Βαλέρια Τσάμη, την οποία ενημερώνει ότι πρόκειται να ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά τα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας δημοσκοπήσεων Marc, προκειμένου να κληθεί ο κ. Γεράκης, οι λοιποί εμπλεκόμενοι και η ΑΑΔΕ να δώσουν εξηγήσεις.