ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για πρόταση δυσπιστίας: Ανοίγει πλέον καθαρός δρόμος για τις εκλογές

ΝΔ για πρόταση δυσπιστίας: Ανοίγει πλέον καθαρός δρόμος για τις εκλογές
Eurokinissi

Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο επικράτησε έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ότι μπήκε οριστική ταφόπλακα στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεσκέπασε τη σκευωρία που επιχείρησε να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας με το θέμα των υποκλοπών και ξεκαθαρίστηκε ότι επρόκειτο για μια φάμπρικα διαρροών τις οποίες εκμεταλλεύθηκε πολιτικά και εργαλειοποίησε ο κ. Τσίπρας εις βάρος της εθνικής ασφάλειας. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή οι επικεφαλής του Μεγάρου Μαξίμου. Το… πέσιμο της αυλαίας, μάλιστα, με την ψηφοφορία ανοίγει έναν… καθαρό διάδρομο για το Μέγαρο Μαξίμου και την οδό Πειραιώς μέχρι τις εκλογές, που θα ενώσει δύο γέφυρες.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε κατά κράτος όχι μόνο στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά και στην ουσία των θεμάτων εις τα οποία αναφέρθηκε αφού όπως λένε αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν ενημέρωσε ο κ. Χρήστος Ράμμος τον Τσίπρα, αλλά συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξωθεσμικά κάποια ονόματα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ για να ελέγξει αν παρακολουθούνται… Το μέγα θέμα όπως λένε στο Μαξίμου είναι το ερώτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πού τα βρήκε αυτά τα ονόματα ο κ. Τσίπρας; Ποιος του τα έδωσε;».

Στη ΝΔ λοιπόν ισχυρίζονται ότι υπήρξαν κάποια ρυπαρά και σκοτεινά δίκτυα στο εσωτερικό της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ τα οποία έδιναν προς δημοσίευση απόρρητες πληροφορίες σε φίλια μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια ο κ. Αλέξης Τσίπρας υιοθετούσε αυτές τις πληροφορίες, τις κατέγραψε και τις μετέφερε στον κ. Ράμμο προκειμένου να αποκτήσουν θεσμική υπόσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η ανακοίνωση της ΝΔ μετά την κίνηση του Τσίπρα να δημοσιεύσει την επιστολή που είχε στείλει στον κ. Ράμμο. «Ύστερα από την αμήχανη στάση στην οποία βρέθηκε ο κ.Τσίπρας στη Βουλή και την επιβεβαίωση ότι η επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ.Ράμμου δεν περιείχε ονόματα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν στη δημοσιότητα, επιστολή του κ.Τσίπρα προς τον κ.Ράμμο, από τις αρχές Δεκεμβρίου στην οποία ο κ.Τσίπρας κατέγραφε ονόματα.

Αποδεικνύουν, λοιπόν, με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο κ.Τσίπρας έδωσε ονόματα στον κ.Ράμμο πριν από οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ κι όχι ο κ.Ράμμος προς τον κ.Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή του κ.Ράμμου. Αλήθεια, πώς έφτασαν τα ονόματα αυτά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ήταν σε γνώση του κ.Τσίπρα οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί των προσώπων αυτών; Μέσω ποιας ακριβώς διαδρομής; Μήπως από τα ρυπαρά δίκτυα; Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έχει κινηθεί από την αρχή με απολύτως θεσμικό τρόπο όπως φάνηκε και σήμερα στη Βουλή. Κι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση», αναφέρει η ΝΔ.

Ταυτόχρονα, στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι σε δεινή θέση βρίσκεται πλέον και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ο οποίος - όπως λένε - δέχθηκε να παίξει στο αντιθεσμικό παιχνίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να έχει, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρούν ότι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον καταρρεύσει και ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την πορεία προς τα εμπρός. Άλλωστε όπως επισημαίνουν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν εστιασμένη, έτσι κι αλλιώς, στους τομείς, όπου οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη σαφή υπεροχή της οδού Πειραιώς έναντι της Κουμουνδούρου:

-Την οικονομία, την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας, μέσα από το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Αυτό της ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας, που θα έχει, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση, τη δική του ξεχωριστή σημασία όσον αφορά στη μείωση του κόστους δανεισμού για τη χώρα, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Μειώσαμε φόρους, μειώσαμε την ανεργία, φέραμε επενδύσεις, κάναμε το κράτος ψηφιακό. Όλα αυτά είναι πραγματικά επιτεύγματα και έρχονται και ενώνονται με ένα πρωτοφανές πλαίσιο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας...», διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μία αποστροφή που συμπληρώνει το παζλ των επόμενων στόχων για «καλύτερους μισθούς, ανάπτυξη, νέες θέσεις απασχόλησης».

-Την εξωτερική πολιτική και την Άμυνα. «Είμαι υπερήφανος που προΐσταμαι μιας κυβέρνησης και μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θωρακίζει τη χώρα...Αυτή η Ελλάδα που εσείς επιμένετε να λοιδορείται κ. Τσίπρα ενισχύθηκε σε όλα τα παγκόσμια forα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

-Το μεταναστευτικό και το Κράτος Δικαίου. «Μάς εγκαλείτε σήμερα για νομιμότητα και δικαιοσύνη, εσείς, το κόμμα που δια του κ. Βούτση θεωρούσε ότι οι ψήφοι δεν έχουν “μυρωδιά” και άρα είναι ευπρόσδεκτη η συμμαχία με την Χρυσή Αυγή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου; Και, κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσε την σκευωρία της Novartis, τώρα κάνει πως δεν ξέρει τον “Μάξιμο Σαράφη”, τον οποίο αγάπησε ως κουκουλοφόρο μάρτυρα, αλλά αγνοεί τώρα ως κοινό απατεώνα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το νέο κύκλο των ανά την περιφέρεια περιοδειών του να βρίσκεται ήδη στον ορίζοντα, πάντως, ο πρωθυπουργός, όπως φάνηκε και χθες, θα κρατάει στην προμετωπίδα όχι μόνο τη σύγκριση και την επικοινωνία του επόμενου «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος, αλλά και το διακύβευμα της κάλπης.

Και στο πλαίσιο αυτό, η «συνέχεια», η «συνέπεια» και η «σταθερότητα» θα βγαίνουν όλο και πιο συχνά στο κέντρο του προεκλογικού κάδρου, μαζί με τα κυρίαρχα διλήμματα. «Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω». Όπως, έλεγαν, μάλιστα, στελέχη χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είπε κουβέντα για το «αύριο».