ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ξεκινάει «πορεία προς τον λαό» - Προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Ο Τσίπρας ξεκινάει «πορεία προς τον λαό» - Προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Το πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα σε ολόκληρη τη χώρα προετοιμάζει το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός τους, επί της ουσίας αρχίζει και η προεκλογική περίοδος.

Την Τετάρτη, στις 18.00, από το κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεκινήσει την μακρά του εκστρατεία ανά την Ελλάδα. Η επιλογή του μεγαλύτερου δήμου της Δυτικής Αθήνας, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Είναι βαθύτατα συμβολική, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δείξει ότι ο κόσμος της εργασίας και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αποτελούν τη βασική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσμα από την Πάτρα

Η συγκέντρωση στο Περιστέρι, αποτελεί μόνο την αρχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μέρες αργότερα, την Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου, θα περιοδεύσει σε ένα από τα «προπύργια» του κόμματος του, στην Αχαΐα και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πόλη της Πάτρας.

Από εκεί αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, προκειμένου να μπει φραγμός στο «παρακράτος Μητσοτάκη», κάτι που για να γίνει πράξη, χρειάζεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις κάλπες της απλής αναλογικής.

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Μετά την Πάτρα, η συνέχεια θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς της πόλης, αλλά και συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας, 06 Φεβρουαρίου. Είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για το κόμμα του, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πριν από, περίπου, δύο μήνες περιόδευσε στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει για να κλείσει τις «πληγές» που άνοιξαν οι «Πρέσπες». Οι εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας, συνολικά, και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη, θεωρούνται από τους συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κομβικής σημασίας, για να μπορέσουν να νικήσουν στις εκλογές.

Από εκεί και πέρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωράει και σε άλλες κινήσεις, παράλληλα με τις περιοδείες του, τις οποίες το περιβάλλον του αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει, αν και προϊδεάζει γι αυτές.