ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άφαντος ο Κασιδιάρης μετά τις γροθιές στην Κανέλλη

Άφαντος ο Κασιδιάρης μετά τις γροθιές στην Κανέλλη

Άφαντος παραμένει ο Ηλίας Κασιδιάρης μέχρι αυτή την ώρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψή του, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, η ισχύς του οποίου λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής κρύβεται από τη στιγμή που εγκατέλειψε το στούντιο του «Πρωινού ΑΝΤ1», εκτοξεύοντας απειλές προς δημοσιογράφους και τεχνικούς ότι θα επιστρέψει με άλλα 100 άτομα.

Λίγο πριν, είχε γρονθοκοπήσει τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, και είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου. Το γεγονός που πυροδότησε την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη ήταν η αναφορά από μεριάς Δούρου στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση εις βάρος του στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε λέγοντας «νούμερο» την κ. Δούρου και «παλιοκουμμούνι» τη Λιάνα Κανέλλη.

Στη συνέχεια, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, εξέδωσε εντολή για τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης όσον αφορά στη βουλευτή του ΚΚΕ και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση για την περίπτωση της κ. Δούρου. Σημειώνεται ότι ο εκλεγείς με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα περιστατικό απρόκλητης βίας σε τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή, προκάλεσε σοκ τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στον πολιτικό κόσμο.

Η κατακραυγή της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων ήταν σύσσωμη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σημείωσε πως «η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο».

Ο πρωθυπουργός, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, καταδίκασε την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εναντία στη βουλευτή του κόμματος. Από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος (...) Η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε ντροπή «για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα» τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή».

«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι «αποκαλύφθηκαν και σε τηλεοπτικό χρόνο οι νεοναζί. Έχουν την πολιτική ευθύνη αυτοί που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, που έβαλαν στη Βουλή μπράβους ναζιστές, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη.

«Ελπίζω πως όσοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή αυτά τα φασισταριά, αυτά τα υποκείμενα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή επιρρίπτει την ευθύνη στην κ. Κανέλλη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι «πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη κτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων».

Ανησυχία για τη δίκη τη Δευτέρα

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη κατά του Ηλία Κασιδιάρη, τη Δευτέρα, Κλειώ Παπαντολέων και Μαρίνα Δαλιάνη, εξέφρασαν έντονη ανησυχία για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης.

«Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και την ελπίδα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της», αναφέρουν.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: Ψάχνουμε παντού τον Κασιδιάρη

Πού είναι ο Κασιδιάρης: Ξεκαρδιστικές ατάκες στο Twitter!

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια απόψε σε όλη τη χώρα

Κανέλλη: Κορίτσια κρατούσαν τον Κασιδιάρη να μην φύγει

Παπαδάκης: Σε λίγο καιρό θα έχει τηλεθέαση το κανάλι της Βουλής

Άδωνις Γεωργιάδης: «Μου έριξε κουτουλιά ο Κασιδιάρης» (vid)

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για Κασιδιάρη: Η Κανέλλη τον χτύπησε πρώτη

Κασιδιάρης: Θα κάνω μήνυση στην Κανέλλη, με χτύπησε πρώτη

Ο Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη: χαμός στο Twitter

Λ. Κανέλλη: Δεν πρόκειται να μας κάνει σαπούνι κανένας Χρυσαυγίτης

Εισαγγελία: Να συλληφθεί τώρα ο Κασιδιάρης

Βίντεο: Η επίθεση Κασιδιάρη στην Κανέλλη και στην Δούρου

Παγκόσμιο Twitter: Στην κορυφή Κασιδιάρης και Κανέλλη για το χαστούκι

Πώς σχολίασε ο Παπαδημούλης το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Γ. Παπαδάκης: Δεν θα φιλοξενήσω ποτέ εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής

Ο Γ. Μιχελάκης για το επεισόδιο Κασιδιάρη – Κανέλη

Κασιδιάρης «μαινόμενος», έσπασε την πόρτα και εξαφανίστηκε

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Κασιδιάρη

Γιώργος Παπαδάκης: Χτύπησε κι εμένα ο Κασιδιάρης (vid)

ΕΣΗΕΑ: Επικίνδυνοι κι όχι γραφικοί οι Ναζί της Χρυσής Αυγής

Ο Guardian για το χαστούκι Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Γκλέτσος για Κασιδιάρη: Είναι για ψυχιατρείο (vid)

Γιώργος Παπαδάκης: Χτύπησε κι εμένα ο Κασιδιάρης (vid)

Μιχαλολιάκος: Η Κανέλλη προκάλεσε πρώτα τον Κασιδιάρη

Το γύρο του κόσμου κάνει το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη

Τι γράφουν στο προφίλ του Κασιδιάρη στο Facebook

Τηλεφώνημα του Tσακ Νόρις στον Κασιδιάρη για το χαστούκι (pic)

Ηλίας Κασιδιάρης: Ποιος είναι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής