ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Το πινγκ - πονγκ με τα «παραμύθια» Μητσοτάκη και Τσίπρα και ο... πρίγκιπας

Εκλογές 2023: Το πινγκ - πονγκ με τα «παραμύθια» Μητσοτάκη και Τσίπρα και ο... πρίγκιπας

Εκλογές 2023: Η καφετέρια στην οποία θα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου, έγινε αφορμή για ένα «πινγκ - πονγκ» από μπηχτές μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο Κουκάκι, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του μπροστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει το μέρος στο οποίο μιλούσε λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ο Αλέξης Τσίπρας.

Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει να μιλήσει σε γνωστό στέκι της Νέας Σμύρνης με όνομα «Παραμύθι με καφέ». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε σχετικά:

«Δεν μπορώ να μην επισημάνω -το είπα σήμερα το πρωί και στην τηλεόραση- ότι σήμερα, τώρα που μιλάμε, εδώ κανένα χιλιόμετρο πιο κάτω, είναι ο κ. Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη σε ένα στέκι το οποίο έχει όνομα «Καφέ με Παραμύθι». Σαν στο σπίτι του θα αισθάνεται».

Για να συνεχίσει ο πρωθυπουργός: «Επειδή από παραμύθια χορτάσαμε και οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους παραμυθάδες από αυτούς οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την 21η Μαΐου θα επιλέξουν σωστά. Θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία», είπε.

Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, ο Αλέξης Τσίπρας έπιανε το «νήμα» της τοποθέτησης του πρωθυπουργού, απαντώντας αναλόγως: «Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω με αυτό που είδα στο κινητό μου επιστρέφοντας χθες από τον Πύργο. Τα τρολς της κυβέρνησης έκαναν θέμα την καφετέρια που μας φιλοξενεί, έχει έναν πολύ ωραίο τίτλο. Λέγεται “Παραμύθι με καφέ”. Και μας είπαν οι καθ’ έξιν παραμυθάδες ότι θα πούμε παραμύθια σήμερα. Ήρθα σήμερα λοιπόν με σκοπό να σας πω ένα παραμύθι.

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια χώρα που την λέγαν Ελλάδα. Σε αυτή η μικρή χώρα ο λαός της είχε ξεμπερδέψει για καιρό από την βασιλεία αλλά δεν είχε ξεμπερδέψει με τις συνήθειες της βασιλείας. Δύο, άντε τρεις οικογένειες κυβερνούσαν για πάρα πολλά χρόνια. Ο πατέρας πρωθυπουργός, άφηνε συνήθως τον γιο του στο πόδι για να γίνει πρωθυπουργός κι άμα δεν είχε γιο άφηνε τον ανιψιό. Δεν χανόταν το Βασίλειο με τίποτα. Η οικογενειακή δυναστεία συνεχίζονταν.

Σε αυτή την μικρή χώρα, εδώ και 4 χρόνια κυβερνά ένας πρίγκηπας, ο οποίος όταν έγινε πρωθυπουργός, όπως ο πατέρας του, νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς. Και σε αυτή τη χώρα που κυβερνά ο πρίγκηπας, που που νόμιζε ότι έγινε βασιλιάς, όλα πάνε τέλεια. Ο κόσμος; Είναι ευτυχισμένος. Υπάρχει ασφάλεια, δικαιοσύνη. Οι μισθωτοί δεν ξέρουν τι να το κάνουν τον μισθό τους. Οι συνταξιούχοι αποταμιεύουν. Άμα πας στο σούπερ μάρκετ βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Οι νοικοκυρές ψωνίζουν τρεις φορές την ημέρα. Στα βενζινάδικα την χύνουν την βενζίνη. Είναι πάμφθηνη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες; Που τους χάνεις, που τους βρίσκεις, είναι στις τράπεζες να παίρνουν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και βεβαίως οι δουλειές πάνε πολύ καλά».

Σχετικές ειδήσεις