ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Δραγασάκης: Θα διερευνήσουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και ως δεύτεροι

Εκλογές 2023 - Δραγασάκης: Θα διερευνήσουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και ως δεύτεροι

Εκλογές 2023: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή, ακόμα και αν αυτή είναι η δεύτερη, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να απέκλεισε στην τελευταία του συνέντευξη στο Star το ενδεχόμενο δημιουργίας «κυβέρνησης ηττημένων», όμως ο Γιάννης Δραγασάκης εμφανίστηκε με διαφορετική άποψη μιλώντας στο Attica TV.

Ο άλλοτε υπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά «άλλο τι θέλω να πετύχω και τι επιδιώκω και άλλο η διαχείριση της συγκυρίας. Για μας είναι ξένο να πούμε δεν τη θέλουμε (σ.σ. τη διερευνητική εντολή) διότι δεν μας ευνοεί ο συσχετισμός. Δεν θα μείνουν αδρανείς» σημείωσε ο χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ακόμα: «Στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε, ότι θα διαχειριστούμε ενεργητικά τα συνταγματικά μας δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα».

«Ακόμα και ως δεύτεροι;» ήταν η ερώτηση που ακολούθησε με τον Γιάννη Δραγασάκη να απαντά: «Ναι, αυτό έχω καταλάβει. Θα διερευνηθούν τα δεδομένα»

«Εάν μπορώ να εκφράσω το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».