ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Επίσημα στις 11:00 του Σαββάτου (22/4) η συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου

Εκλογές 2023: Επίσημα στις 11:00 του Σαββάτου (22/4) η συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισκεφθεί το Προεδρικό Μέγαρο στις 11:00 του Σαββάτου, έτσι ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για να προκηρυχθούν οι εκλογές.

Μόλις πριν από μερικά 24ωρα, ο πρωθυπουργός είχε επιβεβαιώσει πως η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει από το Σάββατο (22/4), σε δηλώσεις που έκανε στην Κέρκυρα. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως περίπου στις 11:00 του Σαββάτου ο κ. Μητσοτάκης θα έδινε το «παρών» στο Προεδρικό Μέγαρο, κάτι που επιβεβαιώθηκε επίσημα από το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 11:00 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Αντικείμενο της επίσκεψης είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί έτσι ώστε να γίνει η προκήρυξη των εκλογών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, θα υπάρξει δήλωση του κ. Μητσοτάκη ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, τη θυροκόλλησή του στο Περιστύλιο της Βουλής για να προχωρήσει η διάλυσή της και όλα τα επόμενα βήματα μέχρι τις 21 Μαΐου, όταν και θα στηθούν σε όλη τη χώρα οι κάλπες για τις εκλογές.