ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας κλείνει την πόρτα στον Βαρουφάκη – «Επιλογή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας κλείνει την πόρτα στον Βαρουφάκη – «Επιλογή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ»
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή -εάν κι εφόσον χρειαστεί- του ΚΚΕ ή του ΜΕΡΑ25, μίλησε στους Δελφούς ο Αλέξης Τσίπρας, που επί της ουσίας έκλεισε την πόρτα στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε από τη Μαρία Νικόλτσιου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν στο Φόρουμ των Δελφών, για το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 και το σχέδιο εξόδου από το ευρώ που προετοιμάζει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχικά, ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση αυτή είναι ανεπίκαιρη και άφησε να εννοηθεί ότι γίνεται μόνο και μόνο για το προσωπικό «γινάτι» του Γιάνη Βαρουφάκη.

Από εκεί και πέρα, όταν η συζήτηση πέρασε στο θέμα της προοδευτικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -αφού επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την «κόμμα ανάδελφο» που δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανέναν- μίλησε για το δικό του σχέδιο.

«Οι επιλογές είναι κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν βγαίνουν τα νούμερα τα μικρότερα κόμματα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν υπολοίπονται 5-10 βουλευτές σε ένα σχέδιο προοδευτικής σύγκλισης θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση ή θα ανοίξει τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάταση της Οικονομίας. Ζητάμε εντολή για προοδευτική κυβέρνηση», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επί της ουσίας, τελείωσε οριστικά τη συζήτηση περί συμμετοχής του Βαρουφάκη σε μια προοδευτική κυβέρνηση, δείχνοντας ότι στοχεύει μόνο στην ανοχή του και σε καμία άλλου είδους συνεργασία.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Φόρουμ των Δελφών