ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Τσίπρας και Ανδρουλάκης έχουν προσωπικές εμμονές μαζί μου

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης: Τσίπρας και Ανδρουλάκης έχουν προσωπικές εμμονές μαζί μου
Eurokinissi

Εκλογές 2023: Σφοδρή επίθεση κατά των δύο πολιτικών του αντιπάλων εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του συνέντευξη και ισχυρίστηκε ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν πάει την προεκλογική μάχη σε προσωπικό επίπεδο

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την Χαρ. Τρικούπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θέλει έναν ασταθή συνασπισμό: «Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε πολλές διαφορές. Δεν χρειαζόμαστε έναν ασταθή συνασπισμό. Ναι, θέλουμε μία κυβέρνηση μονοκομματική αλλά όχι μονοχρωματική, το έχω αποδείξει αυτή την τετραετία και δέχθηκα κριτική. Διεύρυνα τη ΝΔ, αυτή τη δέσμευση ανέλαβα και υλοποίησα».

Οι ειδήσεις που προκύπτουν από τα παραπάνω λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο STAR είναι ότι:

  • Δεν επιθυμεί μια βεβιασμένη συγκυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας με το ΠΑΣΟΚ.
  • Στέλνει μήνυμα ότι επί των ημερών του η ΝΔ μεγάλωσε και διευρύνθηκε προς το Κέντρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να έχει προσωπική εμμονή μαζί μου. Μου επιτίθεται προσωπικά και όχι στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ολίγον προσωπικό και ολίγον εμμονικό. Δεν με έχει συναντήσει ποτέ, ενώ εγώ ήθελα» και πρόσθεσε ότι ο κ. Ανδρουλάκης λέει πράγματα που δεν στέκουν. «Δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να καθορίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός. Αυτός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κριτική του κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Ο κ. Τσίπρας έχει κάνει καριέρα στις προσωπικές επιθέσεις, δεν του έχει βγει, το προσπερνώ», αναφερόμενος στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις μετακινήσεις του. «Το επόμενο που θα μου πει είναι να φύγω και από το Μαξίμου, για να μην… το προάγω για την προβολή των κομματικών μας θέσεων. Και ο κ. Τσίπρας το χρησιμοποίησε και καλά έκανε. Γιατί δεν ζήτησε και ο κ. Τσίπρας να βγω από το Μαξίμου; Είμαι πρωθυπουργός, χρησιμοποιώ το πρωθυπουργικό αεροσκάφος μόνο όταν δεν έχω άλλο τρόπο».

Για άλλη μια φορά έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχθεί να κυβερνήσει με «ψήφο ανοχής», επισημαίνοντας πως μετά τις εκλογές δεν πρόκειται να δεχθεί ψήφο εμπιστοσύνης από βουλευτές που δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέχρι τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, κυκλώνει μία σειρά από επισκέψεις σε νομούς-κλειδιά για την επίτευξη της «καθαρής νίκης», θα βρεθεί σήμερα στον Πύργο και την Πάτρα. Σειρά τις επόμενες ημέρες θα πάρουν, μεταξύ άλλων, η Χαλκίδα, τα Ιωάννινα, ο Άγιος Νικόλαος, το Ηράκλειο, η Καστοριά και η Θεσσαλονίκη έως τη στιγμή που ο κύκλος της προεκλογικής εκστρατείας ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία στην Αθήνα και σε…σκηνικό Θησείου.

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητάει να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

ΝΔ για συνέντευξη Τσίπρα: Σπάει τα ρεκόρ υποκρισίας και λαϊκισμού

Εκλογές 2023: Η «καλή επιτυχία» του Τσίπρα στη Νέα Δημοκρατία