ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Σφαγή» στον ΣΚΑΪ με Γιώργο Τσίπρα, Κοσιώνη, Τσαπανίδου και Λάμψια

Εκλογές 2023: «Σφαγή» στον ΣΚΑΪ με Γιώργο Τσίπρα, Κοσιώνη, Τσαπανίδου και Λάμψια
ΣΚΑΪ

Εκλογές 2023: Αδιανόητη ένταση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λάμψια και τους Θεόδωρο Σκυλακάκη και Παναγιώτη Δουδώνη. Παρέμβαση Τσαπανίδου και νέα αντιπαράθεση με Κοσιώνη.

Ο… κακός χαμός έγινε περίπου δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ. Στην εκπομπή «Η Ελλάδα αποφασίζει», με οικοδέσποινα τη Σία Κοσιώνη, φιλοξενούνταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδώνης. Το πάνελ συμπλήρωναν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας και ο πολιτικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο κ. Λάμψιας έχει κάνει ένα προσβλητικό σχόλιο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είναι «μίμος του Ανδρέα Παπανδρέου». Ο κ. Λάμψιας απάντησε πως αποτελεί πραγματικότητα αυτό που ανέφερε, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι ειρωνεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο Χάρυ Κλυν μιμούταν καλύτερα τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο κ. Δουδώνης ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που έχει αναφέρει και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε θέμα κοινής παρουσίας στο πάνελ με τον κ. Λάμψια, με τη Σία Κοσιώνη να αναφέρει πως δεν είναι εκείνος αυτός που θα καθορίσει το ποιος θα συμμετέχει στην εκπομπή. Επιπλέον, εξήγησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση μείωσης του Αλέξη Τσίπρα από τον Παναγιώτη Λάμψια, ο οποίος επέμεινε ότι είπε «αυτό που παρατηρώ να συμβαίνει». «Δεν μπορώ να ζητήσω από τον συνάδελφό μου να υπογράψει δήλωση μετανοίας», ανέφερε η Σία Κοσιώνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Δουδώνης έκανε αναφορά στην επαναφορά του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από την πλευρά του Κρητικού βουλευτή. «Υπάρχει θέμα ελευθερίας του λόγου στον ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Σκυλακάκης. Κάπου εκεί υπήρξε διάλειμμα για διαφημίσεις, και με την επιστροφή υπήρξε παρέμβαση από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που είμαι αναγκασμένη να παρέμβω για πρώτη φορά στη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, για ένα θέμα που είναι προσβλητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του», ανέφερε αρχικά η κ. Τσαπανίδου. Στη συνέχεια ανέφερε πως ο κ. Λάμψιας έκανε εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανέφερε και τον δεύτερο λόγο που απαίτησε συγγνώμη από τον δημοσιογράφο ο Γιώργος Τσίπρας. «Ήταν μια προσβολή σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με ιστορική διαδρομή, διότι τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17 Νοέμβρη. Είναι προσβλητικό, απίστευτα βαρύ και με μία λέξη είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά η Πόπη Τσαπανίδου.

Η Σία Κοσιώνη ανέφερε πως δεν αντιστοιχούν τις θέσεις του ΣΚΑΪ τα σχόλια που φιλοξενούνται, ενώ έκανε λόγο για ένα σχόλιο «κάπως τραβηγμένο», με την κ. Τσαπανίδου να αντιδρά και να λέει πως «δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή». «Μου ζητάτε να κάνω δήλωση μετανοίας; Δεν θα την κάνω κ. Τσαπανίδου. Αυτή είναι η άποψή μου, στη δημοκρατία αυτό είναι το πλεονέκτημα», είπε ο κ. Λάμψιας.

Η Σία Κοσιώνη ανέφερε «επειδή είμαστε και οι τρεις συνάδελφοι», με την Πόπη Τσαπανίδου να αναφέρει «δεν είμαστε πιο συνάδελφοι». «Καλά, δεν σας έθιξα κ. Τσαπανίδου», απάντησε η Σία Κοσιώνη. Η κόντρα ανάμεσα στην εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Λάμψια συνεχίστηκε. Η κ. Κοσιώνη ανέφερε «θα περίμενα αντίστοιχη ευαισθησία και όταν υπάρχουν προσβολές απέναντι σε δημοσιογράφους από τα στελέχη σας», με την κ. Τσαπανίδου να είναι εμφανώς εκνευρισμένη και να αναφέρει πως «αποτελεί ντροπή», η θέση του κ. Λάμψια αλλά και η πολιτική του σταθμού.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να αποχωρήσει από το πάνελ. Ο κ. Δουδώνης ανέφερε πως αυτό είναι προσβολή προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο πάνελ. Ο κ. Σκυλακάκης υπενθύμισε τη δήλωση Πολάκη για δημοσιογράφο ότι «έπρεπε να τον χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη», τονίζοντας πως παρόλα αυτά συνεχίζουν να συνδιαλέγονται μαζί του οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. «Έχετε ανατρέψει την πραγματικότητα κ. Τσίπρα, ανέχεστε πολιτικούς σαν τον κ. Πολάκη και έχετε γίνει μη μου άπτου», είπε ο κ. Δουδώνης με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει πως «η πολλή παρέα με τη δεξιά σας έχει μπερδέψει».

«Να μην συμμετέχει ο κ. Λάμψιας στη συζήτηση», ζήτησε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας νέες αντιδράσεις και αναφορές σε τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη. «Εκπλήσσομαι από τη σύμπνοια των δημοσιογράφων με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», είπε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας νέο κύκλο έντασης αυτή τη φορά με τον κ. Δουδώνη. Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποχωρήσει, με την κ. Κοσιώνη να του ζητά να παραμείνει. «Να φύγει ο κ. Λάμψιας και εγώ κάθομαι, δεν έχω πρόβλημα», είπε στη συνέχεια. Η ένταση συνεχίστηκε, με τους συμμετέχοντες στην εκπομπή να επιδίδονται σε φωνές. Εν τέλει, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από την εκπομπή μέσα σε νέα ένταση…