ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Μπάμπη Παπαδημητρίου και Μιλένας Αποστολάκη στα «debates» του Newsbomb.gr

Κόντρα Μπάμπη Παπαδημητρίου και Μιλένας Αποστολάκη στα «debates» του Newsbomb.gr

Οι Μπάμπης Παπαδημητρίου και Μιλένα Αποστολάκη ήταν το σημερινό «δίδυμο» στα debates του Newsbomb.gr, εν όψει των εκλογών.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου και η υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, στο πλατό του Newsbomb.gr.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου για επιστροφή του μέτρου επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είπε πως είναι ένα κομμάτι από την κρυφή ατζέντα και έκανε λόγο για εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πρόσθεσε δηκτικά πως «αυτό που τυφλώνει την άλλη πλευρά είναι ότι ζούνε πολύ μέσα στη σφαίρα του κράτους».

Από την πλευρά της, η Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη με τη δήλωση Κατρούγκαλου. Σημείωσε πως η δήλωση Κατρούγκαλου δεν αποτελεί έκπληξη, «γιατί αντανακλά μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυξάνοντας τον τόνο της κριτικής της, η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Κατρούγκαλο η μεσαία τάξη ήταν στόχος, προκειμένου τα μεσο-στρώματα να φτωχοποιηθούν.

Περαιτέρω, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου πρότεινε τη μείωση του υψηλού ΦΠΑ για κάθε επενδυτική βαθμίδα που πιάνει η Ελλάδα. «Δεν μας χρειάζεται μία επενδυτική βαθμίδα, χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρία σκαλοπάτια. Άρα, μία ιδέα θα ήταν για κάθε σκαλοπάτι που θα πιάνουμε - επειδή αυτό από μόνο του εξοικονομεί χρήματα για το κράτος- να μειώνουμε κατάτι τον υψηλότατο ΦΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αμφισβήτησε ότι το ΕΣΥ ήταν ιδέα του ΠΑΣΟΚ. Η ιδέα του ΕΣΥ προϋπήρχε από τον υπουργό Υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή Δοξιάδη, ανέφερε. Πρώτος έβαλε τις βάσεις και πρώτος έφτιαξε το σχέδιο, επισήμανε.

Πρώτη προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι η χρηματοδότηση του ΕΣΥ, μαζί με την αντιμετώπιση του δημογραφικού και της κοινωνικής στέγης, υπογράμμισε η Μιλένα Αποστολάκη και επέκρινε την κυβέρνηση πως δεν έχει κάνει τίποτα για το δημόσιο σύστημα υγείας.

H ενότητα Debates συντονίζεται από τη δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση: