ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Αντιπαράθεση Κεδίκογλου, Γιαννούλη, Χριστοδουλάκη για την οικονομία και τα funds

Εκλογές 2023: Αντιπαράθεση Κεδίκογλου, Γιαννούλη, Χριστοδουλάκη για την οικονομία και τα funds

Εκλογές 2023: Στα ύψη οι διεργασίες στα πολιτικά κόμματα δύο ημέρες πριν τις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, Σίμος Κεδικόγλου, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την οικονομία, την Υγεία και τα funds λίγο πριν τις εκλογές.

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, Σίμος Κεδικόγλου, δήλωσε πως στην ΝΔ δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καμία αλαζονεία για τα αποτελέσματα της κάλπης.

«Εγώ έχω αποδείξει πως είναι στρατιώτης και έχω ακολουθήσει πιστά τον ρόλο μου. Κάνω τα πάντα για την παράταξη και για τον τόπο αι για να φανώ αντάξιος των πολιτών. Αντίπαλος μας είναι ο καναπές και η ξαπλώστρα και προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως η κάλπες είναι άδειες. Δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα απέναντι στον εφησυχασμό. Στην Εύβοια έχει 5 ασθενοφόρα. Αυτό που υπάρχει είναι πρόβλημα με την απόσταση. Προκηρύσσονται θέσεις αλλά δεν δηλώνουν. Εάν έχουμε απανωτά περιστατικά τότε υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχει απόσταση. Πρόβλημα έχουμε με τους οδηγούς των ασθενοφόρων. Στις τελευταίες προκηρύξεις δεν εμφανίστηκε κανένας. Θέλει καλύτερη οργάνωση».

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, απάντησε, λέγοντας πως τη Δευτέρα, μετά τις εκλόγές τα προβλήματα θα συνεχίσουν να είναι εκεί και πως χρειαζόμαστε 15.000 προσωπικό στη Υγεία.

«Είναι στη δέσμευσή μας να προσληφθούν νέοι γιατροί. Σε ό,τι αφορά τον κ. Μάντζιο είναι σαφές αυτό που λέμε. Το ΠΑΣΟΚ, όταν υπήρχε η περίπτωση του κ. Καπάτου, κατηγορούσε πως διαχειρίστηκε υπέρ των funds κάποιες διαδικασίες. Το πιο σημαντικό είναι τι προτείνουμε για τα δάνεια. Για τον κ. Μάντζιο υπήρχε δημοσίευμα. Ο Πάτσης είναι πολύ κακή μορφή νομικού συμπαραστάτη των funds αλλά από εκεί και πέρα στην πολιτική είμαστε αυτό που κάνουμε όχι αυτό που λέμε».

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναφέρθηκες στη περίπτωση του Δημήτρη Μάντζου, τονίζοντας πως είναι άλλο ο βιοπορισμός και άλλο η πολιτική.

«Θα πρέπει να το διαχωρίζουμε. Η δουλεία ενός δικηγόρου είναι να εφαρμόζει τον νόμο, να εκπροσωπεί τον πελάτη του στα πλαίσια του ορίου που ορίζει η Πολιτεία. Η συζήτηση πρέπει να γίνει για τι ένα το εκάστοτε νομικό πλαίσιο επιτρέπει σε ένα αδύναμο δανειολήπτη να χάσει το σπίτι του. Ο κ. Μάντζιος ήταν υποψήφιος βουλευτής και το ΠΑΣΟΚ με τον νόμο του 2010 ήταν αυτό που προστάτεψε την πρώτη κατοικία. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 απελευθέρωσε την προστασία της πρώτης κατοικίας», είπε αρχικά.

«Ο κ. Μάντζιος είναι από τα πιο αξιόλογα νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχε σε ένα δικηγορικό γραφείο με πολλούς δικηγόρους. Το ζητούμενο για εμάς είναι να αλλάξουμε τον νόμο και να θωρακίσουμε την πρώτη κατοικία. Είναι τελείως άλλη περίπτωση αυτή του κ. Γλύκα. Εμείς δίνουμε τη μάχη για να είμαστε το ανάχωμα στη ΝΔ. Ο ΣΔΥΡΙΖΑ έδωσε τα δάνεια στα funds και εμείς προστατέψαμε την πρώτη κατοικία. Το μέτωπό μα είναι τα προβλήματα του λαού», πρόσθεσε.

Ο Χρήστος Γιαννούλης μίλησε για την τοποθέτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου αναφορικά με τη δήλωση του ότι «δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω».

«Ήταν λάθος η τοποθέτηση του κ. Ηλιόπουλου. Δεν έχουμε καμία προγραμματική στόχευση στο να επιλέγουμε τις φορολογικές μας προτάσεις με βάση το ποιος μας ψηφίζει και ποιος όχι. Μας ψηφίζουν και οδοντίατροι και γιατροί και ελεύθεροι επαγγελματίες. Ήταν λάθος. Ζήτησε συγγνώμη και είπε πως ήταν λάθος. Εμείς δεν προσβάλλουμε τον κόσμο όπως το ΠΑΣΟΚ. Έπρεπε να συζητάμε για το ΕΣΥ και το ΠΑΣΟΚ επιμένει να προσβάλλει την νοημοσύνη μας.

Τέλος, ο Σίμος Κεδικόγλου μίλησε για το θέμα των πλειστηριασμών, λέγοντας πως η ΝΔ έχει φτιάξει μηχανισμούς και σε κάθε περίπτωση η έννοια μας είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Είναι στα σχέδια του επόμενου υπουργού Οικονομικών το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Στην Υγεία είμασταν η κυβέρνηση που αύξησε το προσωπικό κατά 7.000. Στο Μαντούδι έχουμε πρόβλημα με τους οδηγούς. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Το 1 προς 1 ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων του Δημοσίου. Από εκεί και πέρα, μπορούν κάποιες συνταξιοδοτήσεις από άλλους τομείς λόγω εκσυγχρονισμού να πάνε αυτές οι θέσεις στην Υγεία».