ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Στον Βόρειο τομέα της Αθήνας η υψηλότερη συμμετοχή - Στη Φλώρινα η χαμηλότερη

Εκλογές 2023: Στον Βόρειο τομέα της Αθήνας η υψηλότερη συμμετοχή - Στη Φλώρινα η χαμηλότερη
Eurokinissi

Εκλογές 2023: Tι ανακοίνωσε στις 5 το απόγευμα για τη συμμετοχή στις εκλογές ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Σε ποσοστό 40,77% έφτασε η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες έως τις 16:30, σύμφωνα με την ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Την ίδια ώρα στις εκλογές του Μαΐου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 48,76%, δηλαδή η συμμετοχή είναι μειωμένη κατά περίπου 8%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των δικαστικών αντιπροσώπων από το 88% των εκλογικών τμημάτων, σχεδόν 2,5 ώρες πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας είχαν ψηφίσει 3.564.116 εκλογείς.

Ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε επίσης ότι περί τις 20:30 θα υπάρχει ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ποσοστά και αριθμό εδρών των κομμάτων και ποιοι συνδυασμοί θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη στο δείγμα που συγκεντρώθηκε μέχρι τις 16:30 το απόγευμα οι εκλογικές περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής είναι ο Βόρειος τομέας της Αθήνας με 48,13% και ακολουθούν με περίπου 45% Β΄ Θεσσαλονίκης, Ανατολική Αττική, Φθιώτιδα, Νότιος τομέας Αθήνας και Ηράκλειο Κρήτης.

Στον αντίποδα το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές καταγράφεται στη Φλώρινα (25%) με το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής να εντοπίζεται στην Κεφαλονιά (27%) ενώ κάτω του 30% βρέθηκε η συμμετοχή σε Λακωνία και Ευρυτανία.