ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 - Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση»

Εκλογές 2023 - Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση»

Παγωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ με τα πρώτα αποτελέσματα που δίνουν τα Exit Polls για τις εκλογές 2023

Οι κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023 έκλεισαν και τo Exit poll δίνει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 40-44% ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο με ποσοστό 16,1-19,1%.

Για τα συγκεκριμένα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει παγωμένος αλλά όπως θεωρεί ότι «αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα όπως είναι στo Exit Poll, είναι, βεβαίως, αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στην πρώτη του αντίδραση για το γεγονός ότι το αποτέλεσμα είχε προεξοφληθεί με την μεγάλη διαφορά που υπήρξε από τις εκλογές του Μαΐου και που φυσικά δε θα μπορούσε τώρα να υπάρξουν αλλαγές συσχετισμών.

Στέκονται και στο πολύ ανησυχητικό σημάδι ότι ενισχύεται η ακροδρεξιά, όπως δείχνει το exit poll, και αρκετά ακροδεξιά κόμματα αποκτούν πρόσβαση στη Βουλή - γεγονός για το οποίο, όπως ισχυρίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία με το τρόπο που χειρίστηκε τα ζητήματα και ειδικά αυτό της Θράκης.

Αυτό που έχει σημασία για το κόμμα είναι το ότι στάθηκαν όρθιοι και ότι θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση «για να μπορέσουν να παλέψουν για την κοινωνία», όπως λένε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.