ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ημέρα που αποφάσισε να παραιτηθεί - Τα «μπρος - πίσω» και τα επόμενα βήματα

tsipras

Σαν «βόμβα» έσκασε η παραίτηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που τίποτα τις προηγουμενες ημέρες δεν προμήνυε την απόφασή του

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αιφνιδιασμός έγκειται σε δύο βασικά σημεία που κάθε άλλο παρά προμήνυαν τις σημερινές εξελίξεις.

Το ένα ότι το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου, δήλωσε δημοσίως ότι θα θέσει εαυτόν στη κρίση των μελών του κόμματος, και το άλλο ότι παρότι τις προηγούμενες ημέρες αν και δεν εμφανιζόταν στην Κουμουνδούρου, είχε ενεργή επαφή και συμμετοχή, σχεδιάζοντας την τακτική του του για την επανίδρυση του κόμματος και τη δρομολόγηση των αλλαγών που δεν έγιναν από το 2019.

Κομβική ωστόσο ήταν η περασμένη Τρίτη, οπότε κι έπεσε «σιγή ασυρμάτου», οπότε και φαίνεται να επικράτησαν δεύτερες σκέψεις που οδήγησαν στη σημερινή ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε το OPEN ελάχιστοι φέρεται να γνωρίζαν την οριστική απόφασή του. Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, απλά ανακοίνωσε την απόφασή του χωρίς καμία διάθεση συζήτησης.

Πάρα το γεγονός ότι επισήμως κανείς, εντός ΣΥΡΙΖΑ δεν έθεσε θέμα ηγεσίας, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, είχε επί της ουσίας προαναγγείλλει την απόφασή του, όταν μετά το βράδυ των εκλογών