ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει διακοπές»

nikospappas
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου όπου ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του, μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Νίκος Παππάς

Για την αιφνιδιαστική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος οπότε και την ανακοίνωσε, μίλησε στο ραδιόφωνο του Real FM, ο Νίκος Παππάς.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής τον εκλογών επεσήμανε: «Δεν νομίζω ότι μπορούσε να πει κάτι άλλο ανεξάρτητα από το τι είχε στο μυαλό του. Την ακούσαμε με χαρά τη δήλωσή του ότι θα παραμείνει στις επάλξεις».

«Έχει το δικαίωμα κ αυτός να πάρει τον χρόνο του να σκεφτεί με ηρεμία και να επιλέξει το τι θα κάνει. Είναι δύσκολες στιγμές για εμάς και προφανώς για τον ίδιο και δεν έχουμε παρά να σεβαστούμε την απόφαση», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια περιέγραψε το κλίμα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου: «Ήταν αποφασισμένος. Δεν έγινε πολιτική κουβέντα. Έγινε μία κουβέντα πολύ συναισθηματική. Θυμηθήκαμε καλές και δύσκολες στιγμές από τη θητεία του και έληξε σχετικά γρήγορα».

«Έχει κάθε δικαίωμα να λάβει αυτή την προσωπική απόφαση. Δεν ήταν αυτή η επιθυμία μας. Του ζητήσαμε να την ανακαλέσει. Δεν το δέχθηκε», τόνισε ο Νίκος Παππάς.

Για το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε με χιουμοριστική διάθεση: «Είναι προφανές ότι δεν έχει κλείσει η συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική και στην Αριστερά. Δεν μπορώ να διανοηθώ και κανένας μας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο Αλέξης θα πάει διακοπές. Για πολιτικός είναι πολύ μικρός. Για ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά για πολιτικός είναι μικρός».

Όσον αφορά σε ενδεχόμενο κίνδυνο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Δεν λείπει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μία εμφατική παρουσία ούτως ή άλλως. Εκτός από τον ίδιο μας κρατά μαζί και το πολιτικό συμβόλαιο όπως αυτό καταγράφεται στην ιδρυτική μας διακήρυξη».