ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίκαλα: Ένταση στην ομάδα Παπαστεργίου – Στον «αέρα» παραμένει η εκλογή νέου Δημάρχου

Τρίκαλα: Ένταση στην ομάδα Παπαστεργίου – Στον «αέρα» παραμένει η εκλογή νέου Δημάρχου
Trikalavoice.

Σε κλίμα έντασης συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι (01/07) η παράταξη του τέως Δημάρχου και νυν Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Αν και η –κεκλεισμένων των θηρών– συνεδρίαση άρχισε σε πανηγυρικό κλίμα λόγω της υπουργοποίησης του κ. Παπαστεργίου, η κατάσταση δεν άργησε να… ξεφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου ζήτησε να προχωρήσει αμέσως, ήτοι αύριο το πρωί (02/07), η διαδικασία εκλογής του διαδόχου του. «ο οποίος θα στηριχθεί και ως υποψήφιος Δήμαρχος τον Οκτώβριο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας απέσυρε αμέσως το ενδιαφέρον του, ενώ, οι Γιώργος Παναγιώτου, Αποστόλης Παππάς και Κίτσος Αναστασίου επέμειναν στη λύση «μεταβατικού Δημάρχου». Ο Νίκος Σακκάς κατέθεσε υποψηφιότητα ενώπιον των 26 δημοτικών συμβούλων και αμέσως μετά, ο Φόρης Ρόμπος απέσυρε το δικό του ενδιαφέρον υπέρ Σακκά και «χάριν της ενότητας». Σε αυτό το σημείο, ο Παναγιώτου «εξερράγη», κατηγορώντας τον Ρόμπο ως «λαγό του Σακκά» και σημειώνοντας ότι «ο τρόπος διεξαγωγής της διαδικασίας μάς προσβάλλει όλους».

Υπήρξε ένταση ανάμεσα και στον Δημήτρη Παπαστεργίου και τη Νικολέτα Μπρουζούκη, η οποία ανέλαβε Δήμαρχος από την περασμένη Τρίτη (27/06) και «τρέχει» τις διαδικασίες. Ο Παπαστεργίου επέμεινε να συγκαλέσει εκείνη την ομάδα για την εκλογή αύριο το μεσημέρι, καθώς εκείνος θα απουσιάζει από την ερχόμενη Δευτέρα λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή και της συζήτησης επί των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης. Η Μπρουζούκη αρνήθηκε να το πράξει, καθώς «θέλω να δώσω χρόνο στους συναδέλφους να σκεφθούν με ψυχραιμία και να λάβουν τις αποφάσεις τους», όπως υποστήριξε.

Το πιθανότερο είναι να συγκληθεί η ομάδα το βράδυ της προσεχούς Τρίτης (04/07), απόντος του τέως Δημάρχου Τρικκαίων και νέου Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις