ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: «Εν τη ρύμη του λόγου» και η φράση «συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ», μετά το νέο άδειασμα

Κασσελάκης: «Εν τη ρύμη του λόγου» και η φράση «συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ», μετά το νέο άδειασμα

Μετά τις δηλώσεις ότι η αστυνομική προστασία του παρασχέθηκε, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος τη ζήτησε, μετά και το ατόπημα ολκής με τις δηλώσεις για τα Κατεχόμενα, και έπειτα από το «άδειασμα» της ΑΔΕΔΥ περί συνάντησης μαζί, από το περιβάλλον του Κασσελάκη διαμηνύεται ότι και αυτό το λάθος ήταν απλά ένα λεκτικό ατόπημα. 

«Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς, συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά».

Αυτό δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να έρθει η απάντηση της ΑΔΕΔΥ ως εξής:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ για δήθεν συνάντησή της με τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη.

Τέτοια συνάντηση ουδέποτε έγινε. Η ΑΔΕΔΥ δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά των κομμάτων, αλλά θεσμικά συναντάται με τους εκάστοτε αρχηγούς τους και όχι με υποψήφιους. Καλούμε τα ΜΜΕ που μετέδωσαν την “είδηση” να αποκαστήσουν την αλήθεια για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».

Μετά και τη νέα αυτή... «παρερμηνεία», κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη διευκρινίζουν ότι η «φράση “συναντήθηκα με ΑΔΕΔΥ” ήταν εν τη ρύμη του λόγου…».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, και την εμπέδωση άλλης μίας γκάφας όσων ένθεν και ένθεν, μέσα σε κλίμα πανικού, επιχειρούν να πλήξουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Ο Στέφανος Κασσελάκης (μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον) είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι πρόεδρος. Ως εκ τούτου δεν συνάδει να συναντιέται ακόμη με θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης εργαζομένων όπως η ΑΔΕΔΥ κ.α. Άρα είναι κατανοητό ότι φράση «συναντήθηκα με ΑΔΕΔΥ» ήταν εν τη ρύμη του λόγου…

Παρόλα αυτά προχθες, ενόψει της χθεσινής πανελλαδικής απεργίας ο υποψήφιος πρόεδρος κάλεσε συνδικαλιστές του Δημοσίου Τομέα και της ΑΔΕΔΥ για να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και το νέο νομοσχέδιο του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που επιχειρεί να ανατρέψει βασικούς όρους και δικαιώματα της εργασίας στη χώρα μας. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές και πρόεδροι ομοσπονδιών από το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, το υπουργείο πολιτισμού, τη διδασκαλική ομοσπονδία, την επιθεώρηση εργασίας (ΣΕΠΕ) κ.α.»