ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Blue Horizon: Δεν θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος γίνεται κλαδάρχης

Μαρινάκης για Blue Horizon: Δεν θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος γίνεται κλαδάρχης

«Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και δεν μπορούσε ένας ελεγχόμενος να είναι στη θέση του κεντρικού λιμενάρχη», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

«Δεν υπήρξε προαγωγή», απαντά η κυβέρνηση για τον λιμενάρχη που ελέγχεται για την υπόθεση του 36χρονου Αντώνη Καριώτη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πήρε προαγωγή ο Κεντρικός Λιμενάρχης, ο οποίος ήταν βάρδια όταν έχασε την ζωή του ο 36χρονος Αντώνης, λέγοντας πάντως ότι ο συγκεκριμένος έγινε βοηθός Κλαδάρχη.

«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ότι πήρε προαγωγή). Καταρχάς δεν μπορεί να θεωρηθεί θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και γίνεται βοηθός Κλαδάρχη», είπε ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας μάλιστα και τον νόμο βάσει του οποίου έγινε η μετάθεση μέχρι να κριθεί.

«Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και δεν μπορούσε ένας ελεγχόμενος να είναι στη θέση του κεντρικού λιμενάρχη. Οπως αναφέρει ο νόμος, ο συγκεκριμένος με βάση τη θέση και τον βαθμό που είχε, έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε βοηθός Κλαδάρχη σε μία μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από πουθενά» ότι πρόκειται για αναβάθμιση.