ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτός είναι ο πρώτος… νικητής των εκλογών: «Ο κόσμος επιβραβεύει το έργο μας, δεν επαναπαυόμαστε»

Αυτός είναι ο πρώτος… νικητής των εκλογών: «Ο κόσμος επιβραβεύει το έργο μας, δεν επαναπαυόμαστε»

«Στο νησί, υπάρχει ομοψηφία και ομόνοια», τόνισε ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, ο οποίος έχει εξασφαλίσει ήδη μία ακόμη δημαρχιακή θητεία στο νησί, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Δαγκωτό» και απόλυτη εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο, Φώτη Μάγγο, από τους κατοίκους των Λειψών. Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Τροχιά Ανάπτυξης», ο οποίος «έγραψε» ιστορία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, έχει εξασφαλίσει ήδη άλλη μία δημαρχιακή θητεία στο νησί του Αιγαίου, καθώς αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο.

Στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και του 2019, στους ακριτικούς Λειψούς, δεν κατέθεσε υποψηφιότητα κανένας άλλος συνδυασμός για τη διεκδίκηση του αξιώματος και ο νυν Δήμαρχος εξελέγη άνευ αγώνα. Αυτό αναμένεται να συμβεί και εφέτος, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί στο «τιμόνι» του Δήμου για μία ακόμη θητεία, η οποία θα είναι πενταετής, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο Δήμαρχος Λειψών τόνισε ότι αυτό το γεγονός είναι μία επιβράβευση για τη δημοτική αρχή συνολικά, ενώ, αποκάλυψε το όραμα και τα σχέδια για το νησί μέσα στην επόμενη πενταετία, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Δεν επαναπαυόμαστε στις… δάφνες μας, όπως γράφω και στη δημοσίευση. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίπαλος, είναι ένα στοιχείο που μάς ικανοποιεί. Διότι, επιδεικνύει ότι ο κόσμος επιβραβεύει το έργο μας και γενικότερα, τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής όλη αυτήν την τετραετία, όπως και τις προηγούμενες θητείες.

Πάντοτε αναφέρω: “Δε σπαταλάμε χρόνο σε ανούσιες αντιπαραθέσεις”. Στο νησί, υπάρχει ομοψηφία και ομόνοια. Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε οραματισθεί για τον τόπο μας, τόσο εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όσο και μετεκλογικά, τη στιγμή που άλλοι –λόγω της υψηλής έντασης που δημιουργείται, ειδικά στα μικρά μέρη, όπου υπάρχει πολύ έντονα το αίσθημα της φιλοδοξίας και του εγωισμού. Δε χάνουμε χρόνο σε ανούσιες καταγγελίες και απαντήσεις, ώστε να μην απασχολείται άσκοπα το προσωπικό του Δήμου», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Μάγγος.

«Παράγουμε έργο την ίδια περίοδο κατά την οποία σε άλλους Δήμους “βγαίνουν” τα ξίφη και δημιουργούνται ανούσιες αντιπαραθέσεις. Μέσα στην πενταετία, έχουμε στόχο να υλοποιήσουμε όσα έργα βρίσκονται ήδη στις… ράγες.

Δε μιλώ απλώς για ένα προεκλογικό πρόγραμμα, αλλά αυτό αφορά έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στον σχεδιασμό μας, μελετηθεί και συμβασιοποιηθεί. Αναμένεται να εκτελεσθούν πολύ σύντομα. Μάλιστα, πολύ πριν από το τέλος της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, ήδη ορισμένα εγχειρήματα είναι σε εξέλιξη.

Βεβαίως, οφείλω πάντοτε να παραδέχομαι ότι πολλές από τις πράξεις μας “γεννώνται” κατά τη διάρκεια της θητείας· είτε διότι προκύπτει ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που σού δίδει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις κάτι νέο, είτε επειδή δημιουργούνται καθημερινές ανάγκες», προσέθεσε εν συνεχεία.

«Όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα σχέδια, ήδη, προχωρά ένα έργο οδοποιίας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας· έχει εκτελεσθεί κατά το ήμισυ, απλώς έγινε παύση λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Την άλλη εβδομάδα, εκκινούν οι εργασίες για ένα υπαίθριο γυμναστήριο με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, ύψους 210.000€. Θα υπάρξει διάστρωση του δαπέδου με ελαστικό τάπητα σε έναν χώρο δίπλα στο Δημοτικό Γήπεδο και παράλληλα, θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου.

Ακόμη, αυτή τη στιγμή περιμένουμε νέα όργανα για ένα γυμναστήριο, επειδή κάναμε μία ανακαίνιση και επιπλέον, υπάρχει στο πρόγραμμα ένα έργο ύδρευσης, ύψους 308.000€, με επέκταση δικτύου περίπου στα 7,5 χιλιόμετρα», γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Λειψών.

«Σχετικά με το μακροπρόθεσμο πλάνο μας, έχουμε το καινούργιο λιμάνι (κόστους 5,5 εκατ. ευρώ), νέο Δημαρχείο με Πολιτιστικό Κέντρο (κόστους 6 εκατ. ευρώ), μία ανάπλαση χερσαίας ζώνης (κόστους 2,5 εκατ. ευρώ) και άλλη μία οδοποιία (κόστους 2,1 εκατ. ευρώ). Βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο. Αποτελεί επιβεβλημένο στόχο για εμάς, να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα εντός της ερχόμενης πενταετίας», ολοκλήρωσε ο Φώτης Μάγγος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις