ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Οι κάλπες κλείνουν και ήδη ο μεγαλύτερος νικητής της διαδικασίας είναι γνωστός.

Η Ελλάδα προσήλθε από το πρωί της Κυριακής (8/10) στις κάλπες, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Οι Έλληνες εκλέγουν δημάρχους και περιφερειάρχες, για τα επόμενα πέντε χρόνια, και πλέον η αγωνία για τα αποτελέσματα δίνει τη θέση της στην προσμονή για την εκλογική διαδικασία.

Βέβαια, ήδη γνωρίζουμε ποιος είναι ο μεγάλος νικητής και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπως και στις δύο προηγούμενες για τις εθνικές εκλογές.

Ο νικητής δεν είναι άλλος από την αποχή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδόθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, στις 18:00, μόλις το 44,6% των πολιτών είχε προσέλθει στις κάλπες για να ασκήσει το δικαίωμά του.

Το ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο από το 61,76% των εκλογών του Μαΐου, αλλά και από το 53,74% των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου.

Φαίνεται, λοιπόν, πως ο καλός καιρός και το μικρό ενδιαφέρον που διαφαινόταν εδώ και καιρό για τις αυτοδιοικητικές εκλογές – αν και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι αλλά να υπάρχει μεγαλύτερη ενασχόληση των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση – μείωσε αρκετά τη συμμετοχή.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από τις παραλίες, που ήταν γεμάτες από το πρωί της Κυριακής (8/10), σε αντίθεση με πολλά από τα εκλογικά τμήματα της χώρας…