ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών LIVE: Κοιμήθηκαν με δεύτερο γύρο και ξύπνησαν με εκλεγμένο Δήμαρχο στη Χαλκίδα

Αποτελέσματα εκλογών LIVE: Κοιμήθηκαν με δεύτερο γύρο και ξύπνησαν με εκλεγμένο Δήμαρχο στη Χαλκίδα
EUROKINISSI

Αποτελέσματα εκλογών LIVE: Η Έλενα Βάκα κατάφερε εν τέλει να επανεκλεγεί στη Χαλκίδα, κερδίζοντας στο νήμα τον Γιώργο Σπύρου που άγγιξε τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου.

Μεγάλη ανατροπή με τα αποτελέσματα εκλογών στη Χαλκίδα. Η μάχη για τη νυν δήμαρχο, Έλενα Βάκα, και τον υποψήφιο Γιώργο Σπύρου ήταν αρκετά σκληρή και για ώρα πήγαινε… ψήφο με ψήφο.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (9/10), όλα έδειχναν ότι η πρωτεύουσα της Εύβοιας θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο εκλογών την επόμενη Κυριακή, όμως, όταν η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων έφτασε στο 100% τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν πλήρως.

Η Έλενα Βάκα εν τέλει παραμένει Δήμαρχος Χαλκιδέων καθώς συγκέντρωσε 43,17% έναντι 40,48% του Γιώργου Σπύρου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρεις συμβούλους μπαίνει και η Άννα Παππά, ενώ δύο θα έχει η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας που είχε επικεφαλής τη Γρανέτα Τσιβίκα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας, σαρωτική ήταν η εκλογή του Νίκου Μπαράκου στον δήμο Κύμης Αλιβερίου, από την πρώτη Κυριακή. Με ποσοστό 51,46% επικράτησε του Δημήτρη Θωμά που περιορίστηκε στο 37,93%.

Στον πολύπαθο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή με 59,47%, έναντι 21,18% του Γιάννη Κατσιαμάκα.

Εύκολη ήταν και η επανεκλογή του Γιώργου Ψαθά στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων. Με ποσοστό 55,20% εκλέχθηκε ξανά δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή, καθώς ο Γιάννης Μπουροδήμος περιορίστηκε στο 42,07%.

Στον δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, ο Γιάννης Κοντζιάς με το σαρωτικό 61,76% επανεκλέχθηκε δήμαρχος.

Αντίστοιχα υψηλά ήταν και τα ποσοστά του Λευτέρη Ραβιόλου στον δήμο Καρύστου. Ο δήμαρχος επανεκλέχθηκε με 64,10%, ενώ ο αντίπαλός του, Γιάννης Μανώλης, έμεινε στο 27,81%.

Στον Δήμο Ερέτριας, ωστόσο, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος. Ο Νίκος Γουρνής προσπέρασε τον Γιάννη Δημητρόπουλο με 40,99% έναντι 29,61%, δεν έφτασε όμως στο πολυπόθητο όριο της εκλογής.

Την ερχόμενη Κυριακή (15/10), θα κριθεί και η δημαρχία στη Σκύρο. Ο νυν δήμαρχος, Νίκος Μαυρίκος, συγκέντρωσε 38,64% και θα αναμετρηθεί με τον Κυριάκο Αντωνόπουλο που ήταν δεύτερος με 20,54%.