ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι μαζεύονται υπογραφές από στελέχη κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες ότι μαζεύονται υπογραφές από στελέχη κατά Κασσελάκη

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ - Στο τραπέζι και σενάρια περί καθαίρεσης του νέου προέδρου - Τι προβλέπει το καταστατικό

Υπογραφές κατά του Κασσελάκη μαζεύουν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον καθαιρέσουν από τη θέση του.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τις απειλές Κασσελάκη κατά της Έφης Αχτσιογλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στελέχη που ανήκουν στην τάση «6 συν 6» και στην «Ομπρέλα» μαζεύουν υπογραφές κατά του νέου προέδρου.

Προπομπός της κίνησης θεωρείται το πρόσφατο άρθρο του άλλοτε στενού συνεργάτη του Νίκου Φίλη, Τάκη Κατσαρού, ο οποίος ζήτησε την καθαίρεση Κασσελάκη, χαρακτηριζοντάς τον «θλιβερή "καρικατούρα" που παριστάνει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά στην καθαίρεση, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ την προβλέπει μέσω της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής των 300 μελών, που εκλέχτηκε με ανοικτή ψηφοφορία στο προηγούμενο συνέδριο. Η συγκεκριμένη διάταξη του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

Εν τω μεταξύ τα συντροφικά μαχαιρώματα λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έχουν βγει… τα μαχαίρια μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της μειοψηφίας με αφορμή την ανακοίνωση των τομεαρχών.

Η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές του 2024 έχει ανάψει φωτιές, με τον Πάνο Σκουρλέτη να εξαπολύει επίθεση κατά του συντρόφου του.

Λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος επέστρεψε τα πυρά στον Πάνο Σκουρλέτη και την Ομπρέλα.