ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Αγγελούδης: Πώς κέρδισε τη Θεσσαλονίκη - Ο Μπουτάρης, ο Βενιζέλος και ο «εμφύλιος» στη ΝΔ

Στέλιος Αγγελούδης
Intime News

Ο Στέλιος Αγγελούδης επέμεινε μέχρι τέλους στο ανεξάρτητο και αυτοδιοικητικό της υποψηφιότητάς του, παίρνοντας ψήφους από διαφορετικές δεξαμενές ψηφοφόρων. 

Εύκολα κέρδισε τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ο Στέλιος Αγγελούδης στον δήμο Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας την άνετη επικράτησή του με ποσοστό 67,33% και μαζί την επάνοδο των προοδευτικών δυνάμεων στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Στέλιος Αγγελούδης επέμεινε μέχρι τέλους στο ανεξάρτητο και αυτοδιοικητικό της υποψηφιότητάς του, παίρνοντας ψήφους από διαφορετικές δεξαμενές ψηφοφόρων.

Στέλιος Αγγελούδης: Ο εξ απορρήτων του Βενιζέλου δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο Στέλιος Αγγελούδης ξέρει πολύ καλά τα της Θεσσαλονίκης, αφού έχει διατελέσει διευθυντής και εξ’ απορρήτων του πρώην αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε το «παρών» στο εκλογικό κέντρο του επί πολλά χρόνια συνεργάτη του και τον συνεχάρη για τη νίκη του στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Είναι σαφές ότι ο Στέλιος Αγγελούδης άντλησε ψήφους από τους «βενιζελικούς» του βορρά.

Η «ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη»

Ο Στέλιος Αγγελούδης στηρίχθηκε και από την ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη. Η «ομάδα Μπουτάρη» διασπάστηκε αρχικά ανάμεσα στα ψηφοδέλτια του Σπύρου Πέγκα και του Στέλιου Αγγελούδη, στο δεύτερο γύρο, ωστόσο, ενώθηκε στο πρόσωπο του νέου δημάρχου. Μάλιστα, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος: «Ελπίζω σε αλλαγή στο πρόσωπο του δημάρχου», στέλνοντας το μήνυμα σε όλους να στηρίξουν Αγγελούδη.

Ο συνδυασμός Νοτοπούλου

Με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να φέρει το «γαλάζιο» κομματικό χρίσμα, ήταν κάτι περισσότερο από αδύνατον να αντλήσει στελέχη και ψηφοφόρους από τον δημοτικό συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον κεντρικό δήμο, του οποίου ηγούνταν μέχρι πρότινος η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο κ. Ζέρβας είχε υπερψηφιστεί μαζικά από την προοδευτική βάση της πόλης το 2019, όταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς τάχθηκαν στο πλευρό του έναντι του Νίκου Ταχιάου στο δεύτερο γύρο τότε, προκειμένου να αποτρέψουν μια νίκη της ΝΔ στην πόλη, πλειοψηφία που εξανεμίστηκε από το επίσημο κομματικό χρίσμα της ΝΔ στο πρόσωπο του σημερινού δημάρχου, στις χθεσινές εκλογές.