ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα Αυγέρη: Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ - Όποιος δεν αισθάνεται καλά, ας φυγει

Δώρα Αυγέρη: Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ - Όποιος δεν αισθάνεται καλά, ας φυγει

Βαθαίνει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των προεδρικών και της Ομπρέλας. Η ενότητα του κόμματος θα δοκιμαστεί έως τον Φεβρουάριο. 

Αυστηρό μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος δεν αισθάνεται καλά είναι ελεύθερος να φύγει, έστειλε λίγες μόλις ώρες μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη. «Είμαστε ένα δημοκρατικό, αριστερό κόμμα, δεν είμαστε με το ζόρι» τόνισε.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομοπή του OPEN με τους Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη, κατέστησε σαφές ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνήθηκες» και υπογράμμισε: Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως τα όργανα του κόμματος δεν είναι ιερατείο.

Επισήμανε πως 20 σύντροφοι υπερψήφισαν την εισήγηση του προέδρου του κόμματος για το σύνεδριο.

Σημειώνεται πως η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποτύπωσε με σαφήνεια το βαθύ χάσμα μεταξύ των προεδρικών και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του κόμματος.

Η συνεδρίαση διήρκησε χθες ώρες και σημαδεύτηκε από υψηλούς τόνους, δείχνοντας πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο γεφύρωσης των στρατοπέδων. Το ερώτημα είναι αν τα στελεχη της Ομπρέλας φύγουν από το κόμμα έως την πραγματοποίηση του συνεδρίου του κόμματος, τον Φεβρουάριο, ή θα περιμένουν τη συνεδρίασή του προκειμένου να κάνουν ηρωική έξοδο.

Επίσης, επικριτικά ήταν και τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, που επί της ουσίας καυτηρίασαν, σχεδόν, όλα τα πεπραγμένα του από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, με το μέτωπο τώρα να μεταφέρεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί 11-12 Νοεμβρίου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το «αριστερόμετρο» στο οποίο είχε αναφερθεί στην πρόσφατη ομιλία του στο Κερατσίνι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε απευθυνόμενος στον νέο πρόεδρο οτι «ο τρόπος που έχεις λειτουργήσει μεχρι σήμερα είναι άκρως διχαστικός». Ο κ. Κασσελάκης προσπάθησε να παρέμβει και τότε ο κ. Σκουρλέτης του ζήτησε «μη με διακόπτεις».