ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Η χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ - Ή θα φύγει ο καθένας μόνος ή ομαδικά - Το νέο κόμμα

Βίτσας: Η χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ - Ή θα φύγει ο καθένας μόνος ή ομαδικά - Το νέο κόμμα

Με «καζάνι που βράζει» και που απλά περιμένει τη στιγμή που θα «εκραγεί» μοιάζει η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Την κακή κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αποτύπωσε ο Δημήτρης Βίτσας, ιστορικό στέλεχος του κόμματος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλου. «Είμαστε μέσα σε μία από τις χειρότερες και ίσως η χειρότερη στιγμή της ζωής του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως είναι ώρα αποφάσεων και πρόσθεσε: Το ένα ενδεχόμενο είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας και το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να υπάρχει συνεννόηση και ένα μεγάλο κομμάτι να φύγει.

Επισήμανε πως διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κεντρικού οργάνου δεν έχουν συμβεί.

Μετά τις ευρωεκλογές, όπως είπε, η Ανανεωτική και Οικολογική Ριζοσπαστική Αριστερά, που θα λέγεται το καινούργιο κόμμα, αν καταφέρει να εκλέξει κι έναν ευρωβουλευτή μπαίνουμε σε άλλο στάδιο.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Στέφανου Τζουμάκα, ο Δημήτρης Βίτσας παρατήρησε ότι «θα έπρεπε να ακολουθηθεί κανονικότατα το καταστατικό. Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφραση στην πρώτη συνέδριαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα».

Εκτίμησε ότι «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».