ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά

Δύο χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά

«Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 3 η ώρα θα μαζευτούμε στο Ά Νεκροταφείο φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες της, να πούμε ένα ακόμα αντίο» έγραψε ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, μετά τη σκληρή μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσοο.

«Την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στις 3 η ώρα θα μαζευτούμε στο Ά Νεκροταφείο φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες της, να πούμε ένα ακόμα αντίο στην πολυαγαπημένη μας Φώφη» έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε την τελευταία της πνοή τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου του 2021 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από γενναία μάχη που έδινε για χρόνια με τον καρκίνο. Η υγεία της είχε επιδεινωθεί αρκετά με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στις 11 Οκτωβρίου και λίγες μέρες μετά να φύγει από τη ζωή.

Η πολιτικός διαγνώστηκε με καρκίνο το 2018, μίλησε "ανοιχτά" για τη μάχη που έδωσε.

Υπενθυμίζεται ότι προς τιμήν της η κυβέρνηση εγκαινίασε πέρυσι το Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά.

Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 1,3 εκατομμύρια γυναίκες, ηλικίας 50 - 69 ετών και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος πρόληψης και δημόσιας υγείας «Σπύρος Δοξιάδης». Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 50.476.400 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 31/3/2023. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διενέργεια δωρεάν μαστογραφίας και εφόσον χρειάζεται ιατρικής εξέτασης και υπεροχογραφήματος, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα, σε συζήτηση που είχε με γυναίκες στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.