ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ - Φίλης: Ο Κασσελάκης στηρίχθηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου

ΣΥΡΙΖΑ - Φίλης: Ο Κασσελάκης στηρίχθηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου

Νίκος Φίλης: Λάβρος κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο πρώην υπουργός μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για την επιστροφή Τσίπρα στην αρχηγία του κόμματος. 

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, δύο ημέρες μετά την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή. «Κάνει πολιτική επί δύο-τρεις μήνες τώρα με βάση την προσωπική του ζωή, όχι με τα προβλήματα των ανθρώπων. Πότε παντρεύεται, πότε λέει ότι ευχαριστώ την οικογένεια μου γιατί αυτή μου έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται ονομαστικά στα μέλη της οικογένειάς του. Εμφανίζει τον εαυτό του σαν ένα ριάλιτι. Πότε δείχνει τη βέρα στο δεξί. Είναι δυνατόν να εμπνεύσει κανείς έτσι και να κάνει αντιπολίτευση;» είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στους Αταίριαστους και στους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Συνεχίζοντας στην ίδια σφοδρή κριτική, είπε πως η μέχρι στιγμής παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη είναι μια παρουσία που ταυτίζεται με την παρουσία της προσωπικής του ζωής και όχι με την ενασχόληση με τα προβλήματα του κόσμου.

Μάλιστα, κατήγγειλε πως ο κ. Κασσελάκης εκλέχθηκε από το σκοτεινό μέρος του διαδικτύου και είπε πως αλώθηκε το κόμμα, όπως το Ρεπουμπλικανικό από τον Τραμπ και δεν έφτιαξε άλλο κόμμα να υπερασπιστεί τις δικές του αξίες. «Το να μεταφέρουμε την αμερικανική πραγματικότητα στο ευρωπαϊκό χώρο είναι λάθος» σημείωσε.

Περαιτέρω, υπογράμμισε πως ο κ. Κασσελάκης με τις απόψεις που διατύπωσε δεν μπορεί να είναι πρόεδρος. Πρέπει να κριθεί το θέμα, να συζητήσουμε τις απόψεις που διατυπώνει, επισήμανε.

Επίσης, καυτηρίασε πως ο Στέφανος Κασσελάκης αποφεύγει να κάνει διάλογο, προχωρώντας σε διαγγέλματα μονοκάμερα.

Αναφερθείς στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως ανέδειξε και επέλεξε τον Στέφανο Κασσελάκη. Πρέπει να μιλήσει ο πρώην πρόεδρος, όταν βγαίνει ο Κασσελάκης λέει υπονόμευαν τον Τσίπρα.

Ταυτόχρονα, είπε πως ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να διαγράφει.

Παράλληλα, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για απουσία αντιπολίτευσης και είπε πως το κόμμα συρρικνώνεται και επιδεινώνεται η αξιοπιστία.

Όσον αφορά τα σενάρια για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε δηκτικά πως εκ της τέφρας δεν αναγεννάται ο φοίνικας.

Συνεχίζοντας τα πυρά στον πρώην πρωθυπουργός, λέγοντας πως το καταστατικό φτιάχθηκε στα μέτρα του. «Όλοι έχουμε ευθύνες» είπε όταν ρωτήθηκε αν έχει ευθύνες κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Απέδωσε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι εξυπηρετούν την κατάρρευση της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Τέλος, κατήγγειλε τον ρόλο που παίζει ο Παύλος Πολάκης.