ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη Κεραμέως για Δημόσιο: «Διαφάνεια και αξιοκρατία στις επιλογές των διοικήσεων»

Νίκη Κεραμέως για Δημόσιο: «Διαφάνεια και αξιοκρατία στις επιλογές των διοικήσεων»
EUROKINISSI.

«Αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση να έχουμε στελέχη με αυξημένα προσόντα και σύγχρονες δεξιότητες», υπογράμμισε η Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου.

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, στάθηκε στις μεγάλες αλλαγές αναφορικά με τον τρόπο επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών, μιλώντας σήμερα (25/10) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε, «είναι κρίσιμο να έχουμε στελέχη με αυξημένα προσόντα και σύγχρονες δεξιότητες. Να έχουμε τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο σε κάθε θέση. Η ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στην επιλογή των διοικήσεων, που πλέον θα γίνεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αλλά και η ετήσια αξιολόγηση εκείνων αποτελούν καθοριστικές αλλαγές, που συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου μας. Σε ένα Δημόσιο που λειτουργεί με επίκεντρο τον πολίτη».

Στη συνέχεια, η κ. Υπουργός σημείωσε πως «η νέα διαδικασία επιλογής διοικήσεων ανταποκρίνεται σε αυτή την προσέγγιση. Με το νομοσχέδιο, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δημόσια διαβούλευση, επιλέγονται, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, οι τρεις πλέον κατάλληλοι υποψήφιοι για κάθε θέση.

Θυμίζω: Συνάφεια πτυχίου και εργασιακής εμπειρίας, έλεγχος τυπικών προσόντων, τεστ δεξιοτήτων, μοριοδότηση, συνέντευξη. Συνεπώς, καθιερώνουμε μία νέα διαδικασία, με ενισχυμένη αξιοκρατία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα στο τέλος της οποίας ο υπουργός επιλέγει από τους τρεις τον έναν που θα αναλάβει τη θέση».

Αναφορικά με τα τεστ αξιολόγησης στο Δημόσιο, υποστήριξε ότι «υπάρχουν σε όλες τις άλλες χώρες και στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα. Όμως, τώρα έρχονται και στο Δημόσιο. Ακόμη, είμαστε ανοικτοί σε βελτιώσεις στον νόμο για τις προσλήψεις».

Σχετικές ειδήσεις