ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: «Διχασμός» για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, αβεβαιότητα για Κασσελάκη

Δημοσκόπηση ALCO: «Διχασμός» για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, αβεβαιότητα για Κασσελάκη

Πλέον, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 60%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να βρίσκεται ακόμη σε σύγχυση, το πόρισμα της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, έδωσε το στίγμα περαιτέρω «συρρίκνωσης».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά, καθώς χάνει 1% προς τη Νέα Δημοκρατία, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ και 19% σε άλλα κόμματα.

Το τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει «θολό», μετά τις αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές των Νίκου Φίλη, Δημήτρης Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Στέφανου Τζουμάκα, καθώς το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν να ανακαλέσει. Το 38% ζητά να επιμείνει, ενώ, το 20% δεν απαντά. Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% θέλει να διαγραφούν οι τέσσερις, το 31% να ανακαλέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 44% δεν απαντά.

Ακόμη, το 45% των ψηφοφόρων του κόμματος ζητά από τους διαφωνούντες να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, το 34% θεωρεί ότι πρέπει να αποχωρήσουν και να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Μόλις το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Το 54% τη θεωρεί μειονέκτημα και το 25% δεν απαντά. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις είναι μοιρασμένες, καθώς το 51% τη θεωρεί πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά. Σ

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Δημοκρατία, η συσπείρωση φθάνει το 82%, με το κυβερνών κόμμα να έχει απώλειες της τάξεως του 2% σε ΣΥΡΙΖΑ, 3% προς ΠΑΣΟΚ και 1% σε Ελληνική Λύση.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, το 52% αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, το 19% λίγο, το 22% απαντά αρκετά και 3% πολύ. Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, το 35% όχι και το 10% δεν απαντά.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Σχετικές ειδήσεις