ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Μετασεισμοί» μετά την αποχώρηση Σταθάκη - Στο στόχαστρο της βάσης ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ

Όπως όλα δείχνουν η αποχώρηση του Γιώργου Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο η αρχή. 

Τον «ασκό του Αιόλου» φαίνεται πως άνοιξε στην Κουμουνδούρου η αποχώρηση του Γιώργου Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί της ουσίας άνοιξε πρώτος την πόρτα της εξόδου από την αξιωματική αντιπολίτευση, σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών.

Μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και των Παύλου Πολάκη και Νίκο Παππά, χαρακτηρίζοντας τους «λαϊκιστές» που «κήρυξαν τον πόλεμο στην Αριστερά».

«Κάθε διάλογος ουσίας έχει χάσει το πεδίο του. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν την εκλογή προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο κόμμα Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός στο άρθρο του στο News24/7, μέσω του οποίου αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως η «Ομπρέλα» θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Θα δώσει μια σκληρή πολιτική μάχη εναντίον της νέας ηγετικής ομάδας και μετά θα αναζητήσει τη δική της διέξοδο, τον δικό της πολιτικό χώρο ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, όπως σημείωσε τη Δευτέρα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προς αυτή την κατεύθυνση «σπρώχνει» τα κορυφαία στελέχη η βάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που δεν θέλει να παραμείνει ούτε μια ώρα παραπάνω στο κόμμα των Κασσελάκη - Πολάκη - Τζάκρη.

Σαφές μήνυμα έστειλε η νομαρχιακή επιτροπή της Βορειοανατολικής Αθήνας, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία την Τετάρτη, μετά από πολύωρη συζήτηση πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1) Να ζητήσει την απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων ιστορικών στελεχών, με ψήφους 26 υπέρ, 6 κατά και 4 αποχές.

2) Να καταγγείλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά και να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Έλενα Ακρίτα, με ομόφωνη απόφαση.

Η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τέσσερα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

- Αν και τελικά μετά από «δεύτερη ανάγνωση» οι «διαγραφές» έγιναν παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογία.

- Αδυνατούμε να καταλάβουμε από πού αντλεί την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού, υλοποιώντας πρακτικές που είναι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές.

- Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί παράλληλα ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπάζεται, σαν κόμμα της δημοκρατικής Αριστεράς.

- Δυστυχώς την αντικαταστατική αυτή συμπεριφορά στήριξαν και δεν διαχώρισαν την θέση τους αρκετά μέλη της πολιτικής ηγεσίας.

- Θέλουμε να τονίσουμε ότι από μόνη της αυτή η κίνηση είναι απόλυτα διχαστική.

- Εισηγούμαστε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την πολιτική συζήτηση της παραπομπής αυτών των διαγραφών

- Όπως επίσης ζητάμε από τον πρόεδρο Σ.Κασελακη την άμεση απόσυρση της παραπομπής για διαγραφή των τεσσάρων συντρόφων.

Δηλώσεις Έλενας Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Προς :
-Κοινοβουλευτική ομάδα
-Πολιτική Γραμματεία
- Επιτροπή δεοντολογίας

Εκ μέρους της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σας αποστέλλουμε την απόφαση της σχετικά με την σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας από την βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σ. Έλενα Ακρίτα και σας παρακαλούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος μας.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε σχετική διευκόλυνση και πληροφορία.

Η σχετική απόφαση της ΝΕΒΑ

Στις 04.09.2023 η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει εννέα (9) δημοτικά σχήματα στην περιοχή ευθύνης της.

Ανάμεσα σε αυτά και το δημοτικό συνδυασμό « ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ- ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ» με υποψήφια δήμαρχο τη δικηγόρο Μαρία Αποστολάκη.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, sites και blogs) της Βόρειας Αθήνας

Με αισθήματα έκπληξης, απογοήτευσης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. για τη δημόσια στήριξη της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, στο νυν δήμαρχο Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη.

Αποδοκιμάζουμε πολιτικά τη δημόσια στήριξη της σ. Ακρίτα, την οποία θεωρούμε αφενός πως βρίσκεται στον αντίποδα της βούλησης των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όπως εκφράστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις της Ο.Μ. Φιλοθέης – Ψυχικού και της Ν.Ε.Β.Α. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και αφετέρου πως είναι αντίθετη με τις αξίες, ιδέες και αυτοδιοικητικές προτεραιότητες του κόμματός μας!

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, που έχει θεσμικά όργανα, τα οποία και πρέπει να διασφαλίζουν τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επειδή ως Νομαρχιακή επιτροπή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, την αξιοπρέπεια και το κύρος του κόμματος, εισηγούμαστε την παραπομπή στην Επιτροπή δεοντολογίας της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφοράς.

Σχετικές ειδήσεις