ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει την Ακρίτα η νομαρχιακή Βορειοανατολικής Αττικής

Έλενα Ακρίτα
Eurokinissi

Τι αποφάσισε η ΝΟΒΑ για την Έλενα Ακρίτα

Η νομαρχιακή επιτροπή της Βορειοανατολικής Αθήνας, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη νομαρχιακή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολύωρη συζήτηση αποφάσισε να καταγγείλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην Πολιτική Γραμματεία, αλλά και να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Έλενα Ακρίτα.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση αφορά τις δηλώσεις της Ακρίτα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την απόφασή της να στηρίξει τον δεξιό -τότε υποψήφιο- δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη στο Ψυχικό. Μάλιστα με ανακοίνωσή της στα social media είχε γράψει:

«Με ρώτησε φίλος γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στον περιοχή μου. Απάντησα αυτό. "Πιστεύω και τιμώ τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών. Ψηφίζω τον καλύτερο για την γειτονιά μου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Στην Πάτρα θα ψήφιζα Πελετιδη, στο Χαλάνδρι Ρούσσο, στα Τρίκαλα Παπαστεργίου (στις προηγουμενες εκλογές) και στη Φιλοθεη τον δήμαρχο που έκανε τη γειτονιά μου καλύτερη». Ψηφίζω ανεξάρτητα από κόμματα εκτός από τα φασιστικά".
Με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή της Βορειοανατολικής Αθήνας

Προς :
-Κοινοβουλευτική ομάδα
-Πολιτική Γραμματεία
- Επιτροπή δεοντολογίας

Εκ μέρους της ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σας αποστέλλουμε την απόφαση της σχετικά με την σοβαρή παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας του κόμματος μας από την βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σ. Έλενα Ακρίτα και σας παρακαλούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του κόμματος μας.

Είμαστε στην διάθεση σας για κάθε σχετική διευκόλυνση και πληροφορία.

Η σχετική απόφαση της ΝΕΒΑ

Στις 04.09.2023 η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας (Ν.Ε.Β.Α.) του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει εννέα (9) δημοτικά σχήματα στην περιοχή ευθύνης της.

Ανάμεσα σε αυτά και το δημοτικό συνδυασμό « ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ- ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ» με υποψήφια δήμαρχο τη δικηγόρο Μαρία Αποστολάκη.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδες, sites και blogs) της Βόρειας Αθήνας.

Με αισθήματα έκπληξης, απογοήτευσης και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. για τη δημόσια στήριξη της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, στο νυν δήμαρχο Ψυχικού – Φιλοθέης κ. Δημήτρη Γαλάνη.

Αποδοκιμάζουμε πολιτικά τη δημόσια στήριξη της σ. Ακρίτα, την οποία θεωρούμε αφενός πως βρίσκεται στον αντίποδα της βούλησης των μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., όπως εκφράστηκε με τις ομόφωνες αποφάσεις της Ο.Μ. Φιλοθέης – Ψυχικού και της Ν.Ε.Β.Α. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και αφετέρου πως είναι αντίθετη με τις αξίες, ιδέες και αυτοδιοικητικές προτεραιότητες του κόμματός μας!

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα, που έχει θεσμικά όργανα, τα οποία και πρέπει να διασφαλίζουν τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επειδή ως Νομαρχιακή επιτροπή έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ενότητα, την αξιοπρέπεια και το κύρος του κόμματος, εισηγούμαστε την παραπομπή στην Επιτροπή δεοντολογίας της βουλεύτριας Επικρατείας του κόμματός μας, συντρόφισσας Έλενας Ακρίτα, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφοράς.