ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθάκης: Πολιτική αυτοκτονία η εκλογή Κασσελάκη - Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδοξο

Σταθάκης: Πολιτική αυτοκτονία η εκλογή Κασσελάκη - Το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδοξο
Eurokinissi

Ο Γιώργος Σταθάκης επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως η ομάδα που τον περιβάλλει είναι ομάδα ήττας.

Ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA, ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Κλείνω την πόρτα. Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο, έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί ούτε ως παρατηρητής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Σταθάκης επέρριψε ευθύνες στα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως το πρόγραμμα που αποφασίστηκε στο τελευταίο συνέδριο δεν υπάρχει πλέον.

«Αυτό το πρόγραμμα ξεχάστηκε τη μέρα που ψηφίστηκε», είπε και τόνισε πως η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος δεν είχε σχέση με το πρόγραμμα και βασίστηκε λανθασμένα σε αυξήσεις μισθών, συντάξεων, διαχείριση των κόκκινων δανείων και μείωση των φόρων.

«Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα στις εκλογές την αποδίδω σε όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2019 έως το 2023», είπε ρίχνοντας τα βέλη στις επιλογές της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα.

«Το 2015-2019 κρίθηκε στις εκλογές του 2019 όταν οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Το 2023 ήταν καταστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χάσαμε την εκλογική μας βάση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «προπατορικό αμάρτημα» τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για τον σχηματισμό κυβέρνησης από το 2015 έως το 2019.

Σχετικά με τη στρατηγική του κόμματος ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως ο λαϊκισμός δεν είναι μία επιλογή η οποία οδηγεί σε νίκες στις εκλογές.

Πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Την ίδια ώρα σχολιάζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη, ξεκαθάρισε πως αποτελεί μία πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα σχολιάζοντας το περιβάλλον του νέου προέδρου τόνισε πως η ομάδα που τον περιβάλλει είναι ομάδα ήττας, «δείχνοντας» πρόσωπα όπως η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Παύλος Πολάκης.