ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Βίτσας από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - «Αίσχος» φώναζε ο Φίλης

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Βίτσας από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - «Αίσχος» φώναζε ο Φίλης

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε «μύδρους» κατά των υπό διαγραφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους εναντινώνονται στον τρόπο που χειρίζονται το κόμμα, με μέρος των παρευρισκομένων να τον γιουχάρει.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε «μύδρους» κατά των υπό διαγραφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σε όσους εναντινώνονται στον τρόπο που χειρίζονται το κόμμα, με μέρος των παρευρισκομένων να τον γιουχάρει.

Ο Δημήτρης Βίτσας μάλιστα αποχώρησε από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ακούγονταν. Επίσης ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος» την ώρα που μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τα βέλη προς την εσωκομματική αντιπολίτευση

Απευθυνόμενος τόσο στα στελέχη της Ομπρέλας, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είναι η τελευταία φορά όσο θα είμαι Πρόεδρος, που τα εσωκομματικά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Η τελευταία φορά! Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι «επιθεώρηση», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι «η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι ο νέος πρόεδρος «δεν ήρθε, τον φέρανε», ότι είναι Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που λέει ότι θα κάνει νέο κόμμα, ανακοινώνει και τίτλο του νέου κόμματος στα κανάλια, και παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει αυθαίρετα το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο, και παραμένει στο κόμμα. Συντρόφισσες και σύντροφοι, αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον Πρόεδρο, τα στελέχη, τα μέλη, τους ψηφοφόρους και για το ίδιο τους το κόμμα, και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν αυτό το επιτρέπετε. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες. Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Και επαναλαμβάνω: Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε;Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω. Θέλω λύση τώρα.Ποια η λύση όταν τα όργανα διστάζουν ή φαίνονται να διστάζουν να πάρουν αποφάσεις;

Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

- Θα φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επειδή σεβόμαστε την ψήφο τους. Ακούστε είναι στα χέρια μας να πείσουμε, είναι στα χέρια μας να κυβερνήσουμε. Η άποψή μου είναι ότι αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ και το πιο σημαντικό αυτό πιστεύω ότι αξίζει στην πατρίδα μας

- Τέλος η καμαρίλα και η κομματίλα. Θέλετε να ακούσετε τι λέει η κοινωνία; Πηγαίνετε να την ακούσετε απροειδοποίητα.

-Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ (σ.σ. ακούστηκαν φωνές αίσχος). Θα είμαστε ένα με έναν αντίπαλο την πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

- Μια λέξη για το τοξικό διαδίκτυο. Πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ολαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς. ¨Εχω ανάγκη από συνοδοιπόρους. Έχετε μπροστά έναν ανοιχτόμυαλο άνθρωπο. Συνεργαστείτε μαζί μου για να σας δείξω ότι το παρελθόν των συνεργασιών σας θα μείνει στο παρελθόν.

- Από μένα θα έχετε χείρα φιλίας που θα την ξανατείνω όσες φορές θα χρειαστεί. Σας το λέω ξεκαθαρα: δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος. Ξέρετε εσείς τον κύκλο μου; Προφανώς είστε στο μυαλό μου και κάνετε τηλεπάθεια. Ο πρόεδρος λέει ότι δεν φτιάχνεις στενό κύκλο όταν δεν θέλεις να έχεις στενό κύκλο. Σε όλους εσάς που μου είπατε με στηρίξατε, λέω ευχαριστώ είμαι ευγνώμων αλλά από εδώ και πέρα αυ΄το δεν έχει σημασία για μένα. Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία και θα σας στηρίξω. Για όσους στηρίξατε άλλους μου είναι αδιάφορο, Δουλέψτε, φέρτε αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία και θα σας στηρίξω πρώτος

- Για να ξαναγίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα θα πρέπει να εργαστούμε από διαφορετικές αφετηρίες