ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΜέΡΑ25 απαντά στην πρόσκληση από την Ομπρέλα για συνεργασία με το νέο κόμμα

Το ΜέΡΑ25 απαντά στην πρόσκληση από την Ομπρέλα για συνεργασία με το νέο κόμμα

 Δεν έχουν δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 κάποιοι που αποχωρούν σήμερα από μνημονιακά κόμματα, απαντά ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης. 

«Επειδή πολλοί μιλούν για μας, χωρίς εμάς και μάλιστα σπεκουλάροντας. Εμείς μιλάμε μόνο πολιτικά. Μιλάμε με θέσεις και προτάσεις. Μόνο πολιτικά και βάσει αρχών πρέπει να συζητάμε στην Αριστερά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Περαιτέρω επισημαίνει: Άλλωστε, έχουμε εδώ και καιρό πάρει την πρωτοβουλία του διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Αριστεράς, μέσω του φόρουμ aristera.eu (ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Επιδιώκουμε την πολιτική ουσία και όχι το μάρκετινγκ και την προσωπολαγνεία».

«Το ότι κάποιοι συνειδητοποίησαν πολιτικά αδιέξοδα και αποχωρούν σήμερα από τα μνημονιακά κόμματα, επιχειρώντας να συγκρατήσουν δυνάμεις, δεν τους δίνει το δικαίωμα να εμπλέκουν το ΜέΡΑ25 στη συζήτηση. Έχουμε αποδείξει ότι εμείς τη συζήτηση για την Αριστερά την κάνουμε με πολιτικούς όρους και όχι εργαλειακά», τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ότι «στο νέο φορέα που συζητούν στελέχη που έφυγαν το Σαββατοκύριακο από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωράει και το ΜέΡΑ25, ενόψει των ευρωεκλογών.

Το πρωί ο Δημήτρης Βίτσας, εκ των στελεχών της Ομπρέλας που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε την ίδρυση νέου φορέα που θα σχηματιστεί θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό τον νέο φορέα; Τα στελέχη της Ομπρέλας που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν το 2015, απάντησε.

Είπε πως η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη καθώς έχει πάει πολύ προς τα δεξιά, όπως επισήμανε.

Ερωτηθείς αν ήθελε να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας επικεφαλής του νέου φορέα, είπε πως δεν θα το ήθελε.