ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Στην πορεία για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κασσελάκης: Στην πορεία για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, δεν ακολούθησε την πορεία για το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αποχώρησε αφού περπάτησε περίπου 200 μέτρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, το απόγευμα της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου βρέθηκε στην πορεία για την 50η Επέτειο για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη βρισκόταν οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, οι βουλευτές Ρένα Δούρου και Νίκος Παππάς, όπως άλλα στελέχη και μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε αφού περπάτησε περίπου 200 μέτρα και δεν ακολούθησε την πορεία για το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «είναι μία συγκινητική μέρα, μία συγκινητική επίσκεψη. Όπως γνωρίζετε έχω γεννηθεί 15 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο και έχω ζήσει 20 χρόνια στο εξωτερικό. Η διεκδίκηση του 1973 ‘Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία’, υπάρχει ακόμα στην κοινωνία μας, στη δική της έκφανση».

Και μιλώντας για τη διαχρονικότητα του αιτήματος, επεσήμανε ότι στο πεδίο της Ελευθερίας, βλέπουμε «την πίεση που δέχονται οι ανεξάρτητες αρχές, την πίεση της κυβέρνησης στους θεσμούς», κάτι που «προφανώς δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.