ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από ροκ κόμμα, ποπ συγκρότημα και το γύρισε στο καλαματιανό

Κούλογλου: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από ροκ κόμμα, ποπ συγκρότημα και το γύρισε στο καλαματιανό

Στέλιος Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη, είτε φύγει είτε δεν φύγει η Αχτσιόγλου, έχει γίνει ένα σίριαλ του Netflix με όλα τα πιπεράτα 

«Αν δεν μπορούν να συμβιώσουν πρέπει να φύγουν για να είναι καθαρά τα πράγματα» ήτα η απάντηση του Στέλιου Κούλογλου για την παραμονή ή όχι της Έφης Αχτσιόγλου, μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση, όπου δεν εληφθή καμία απόφαση, παρά μόνο καταγράφηκε το κλίμα στη βάση που έδειξε την πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής, μιλώντας στο OPEN εξαπέλυσε πυρά στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον ότι «πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ροκ κόμμα, το έκανε ποπ συγκρότημα και τώρα το γύρισε στο καλαματιανό», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται το κόμμα να βρεθεί στην τρίτη θέση στις επερχόμενες Ευρωεκλογές αν συνεχιστεί η καθοδική πορεία του.

Κληθείς να εξηγήσει γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε ότι «το κόμμα ήταν σε μεγάλη κρίση και δεν συζήτησε ποτέ τι έγινε από το 2019 και μετά. Δημιουργήθηκε ασάφεια και ως συγκολλητική εξουσία έμεινε ο Τσίπρας και η εξουσία. Τότε ήρθε ένας άνθρωπος που είπε ότι θα λύσω το πρόβλημα της εξουσίας, μάζεψε την αντίθεση μιας μεγάλης μερίδας κοσμου από το κατεστημένο, έπαιξε καλά και το χαρτί της υπονόμευσης του Τσίπρα».

Ως προς το αν υπάρχει χώρος για ένα νέο κόμμα ο ευρωβουλευτής είπε ότι «με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε άγνωστα νερά δημιουργείται ένας χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ένα κενό πολιτικό. Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται τα κενά, οπότε θα καλυφθεί. Αν κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις και έχουν αξιοπρεπή παρουσία μπορεί να το γεμίσουν» ενώ για το αν θα συνεργαστεί με ένα τέτοιο κόμμα είπε ότι «αν συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα μπορεί να συνεργαστώ για σύγχρονα θέματα και θέματα περιβάλλοντος».

Στο ερώτημα, τέλος, αν η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της πρέπει να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε πως «αν δεν μπορούν να συμβιώσουν πρέπει να φύγουν για να είναι καθαρά τα πράγματα».