ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Κούλογλου για Κασσελάκη: «Το πολιτικό του επίπεδο είναι προέδρου 15μελούς σε σχολείο»

Στέλιος Κούλογλου για Κασσελάκη: «Το πολιτικό του επίπεδο είναι προέδρου 15μελούς σε σχολείο»

«Ο Κασσελάκης είπε ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη και δεν μπόρεσε να κερδίσει τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του έκαναν -σκληρή- κριτική», είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Κούλογλου

Σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σχετικά με τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις και τις αποχωρήσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Ο κ. Κούλογλου μιλώντας στο Action24, αρχικά έκανε λόγο για «καθοδική πορεία του κόμματος και ακολουθεί παράλληλα και η ευρωκοινοβουλευτική και η κοινοβουλευτική ομάδα, δεν μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα», ενώ επεσήμανε ότι «ξεκαθαρίζει το τοπίο».

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη, ο ευρωβουλευτής είπε: «Ο κύριος Κασσελάκης είπε τελειώσαμε με τους διαφωνούντες πάμε για εξωστρέφεια και από την άλλη όσοι έφυγαν καλούνται να μπορέσουν να διαμορφώσουν νέες προτάσεις για την ελληνική κοινωνία, να κάνουν μία νέα αριστερά με απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας».

Σε ερώτηση για το εάν θα συμμετάσχει στον νέο κομματικό φορέα, ο κ. Κούλογλου εμφανίστηκε θετικός, δηλώνοντας «εάν οι θέσεις που υιοθετηθούν είναι θέσεις που υποστηρίζω, για να δούμε μεγάλα προβλήματα, την οικονομία, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τους νέους, τη στέγαση, την ακρίβεια, το δημογραφικό, θα μπορούσα να συνεργαστώ», ενώ είπε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα με κάποιον από την ομάδα Αχτσιόγλου.

Ερωτώμενος για το εάν βιάστηκε να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο έπρεπε οι αποχωρήσαντες να δώσουν πρώτα χρόνο στον νεό πρόεδρο ήταν ξεκάθαρος: «Εγώ έφυγα πιο νωρίς, είπα την επομένη της εκλογής Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε ως κόμμα της αριστεράς και πήγαινε σε αχαρτογράφητα νερά υπό τη νέα ηγεσία. Ο κ. Κασσελάκης έκανε κινήσεις που δεν είχαν καμία σχέση με την αριστερά και είχε έναν τρόπο συμπεριφοράς που τείνει προς το κουτσομπολιό και δεν έχει σχέση με την πολιτική».

Παράλληλα είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Αν έχετε δει τον κύριο Κασσελάκη, ρίξτε μια ματιά στην παρουσία του στην εκδήλωση για το βιβλίο που έγραψε ο Ξενοφών Κοντιάδης. Το πολιτικό επίπεδο, είναι σαν πρόεδρος 15μελούς σε λύκειο ή γυμνάσιο, αυτό είναι το επίπεδο».

Αναφορικά με τις έδρες, τις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει από τους βουλευτές που αποχώρησαν να παραδώσουν ο κ. Κούλογλου δήλωσε ότι: «Οι κατηγορίες περί αποστασίας, όπως το δημοψήφισμα, οι απειλές διαγραφών είναι που καλλιέργησαν το έδαφος για τις αποχωρήσεις».

«Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωκοινοβούλιο αποτελεί κοινή συνείδηση και πρακτική ότι η έδρα ανήκει στον βουλευτή, ειδάλλως έχουμε την κομματίλα, που το κόμμα αποφασίζει για όλα και όλα ανήκουν στο κόμμα».

Ο ευρωβουλευτής πρόσθεσε ακόμη πως «Ο Κασσελάκης είπε ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη και δεν μπόρεσε να κερδίσει τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του έκαναν -σκληρή- κριτική».