ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των «11» στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των «11» στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα
OPEN

Την επόμενη Δευτερά θα συγκροτηθεί και τυπικά η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτηθεί και τυπικά την επόμενη Δευτέρα ενώ τότε θα γνωστοποιηθεί και το όνομά της με επικρατέστερο το «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ».

Έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν τη δεύτερη και μεγαλύτερη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές συγκρότησαν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα στο γραφείο της Θεανώς Φωτίου.

Επικεφαλής είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανέλαβαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ γραμματέας ορίστηκε η Πέτη Πέρκα.

«Είμαστε μια δύναμη της αριστεράς που θέλουμε να καλύψουμε όλο το φάσμα από τη ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Θέλουμε να είμαστε η αριστερά της και της κοινωνικής διεκδίκησης και της εν δυνάμει διακυβέρνησης της χώρας», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας αναμένεται να είναι η επέκταση της ισότητας στο γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεσμεύομαι, ως επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, ότι θα δώσουμε τη μάχη εντός και εκτός Βουλής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει στραμμένο το βλέμμα στο κενό που όπως λένε οι 11 δημιούργησε στην αντιπολίτευση η βίαια συντηρητικοποίηση και ο εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

«Συγκροτήσαμε Κοινοβουλευτική Ομάδα μπροστά μας έχουμε την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Υπάρχει ένα κενό στην αντιπολίτευση, δεν υπάρχει προοδευτική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Τα αποκαλυπτήρια της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του νέου ονόματος θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα.