ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορολογικό: Στη Βουλή η συζήτησή του νομοσχεδίου

Φορολογικό: Στη Βουλή η συζήτησή του νομοσχεδίου

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις κάνοντας λόγο για ένα «τολμηρό και μεταρρυθμιστικό» νομοσχέδιο

Ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την εισαγωγή τεκμαρτού εισοδήματος στη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

Δείτε live τη συζήτηση

Tο ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης στρέφεται στην ομάδα των «11» αποχωρήσαντων από τον ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς τη νεοσυσταθείσα «Νέα Αριστέρα». Χθες εξάλλου κατατέθηκε η επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι και τυπικά ο Αλέξης Χαρίτσης, Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος και Γραμματέας της ΚΟ η Πέτη Πέρκα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να υποστηρίξει τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις κάνοντας λόγο για ένα «τολμηρό και μεταρρυθμιστικό» νομοσχέδιο που στόχο έχει να περιορίσει την φοροδιαφυγή και να επιστρέψει στους πολίτες μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε έκθεσή του, το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής εκφράζει τον προβληματισμό του για το κατά πόσο το τεκμήριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΣτΕ.