ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέντη - Οικονόμου: Δεν σχετίζονται μόνο με χουλιγκανισμό, αλλά με ευρύτερη εγκληματική δράση

Ρέντη - Οικονόμου: Δεν σχετίζονται μόνο με χουλιγκανισμό, αλλά με ευρύτερη εγκληματική δράση

Σε ό,τι αφορά τον καθοδηγητή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως τον περιέγραψε ο κατηγορούμενος που συνελήφθη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει δώσει όνομα.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λίστα που κατέθεσε, μαζί τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24 με τους Γιώργο Κακούση και Αννα Λιβαθυνού.

«Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ενδείξεις, εκτιμήσεις των αρχών οι οποίες κατά καιρούς τεκμηριώνονται και από τις συλλήψεις που γίνονται και από τις δικαστικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη, ότι όλα αυτά τα κυκλώματα που δημιουργούν προβλήματα, είτε στα γήπεδα είτε έχουν συμπεριφορές παραβατικές βίας με αθλητικό υπόβαθρο, λειτουργούν σαν οργανωμένες συμμορίες» είπε.

Ειδικότερα, ανέφερε πως χθες προσκόμισαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στοιχεία και ονόματα από αυτούς που κατά την εκτίμηση των αρχών είναι τα πιο κεντρικά στελέχη αυτών των ομάδων που δημιουργούν προβλήματα, που παρατηρείται συχνά η παρουσία τους εκεί που υπάρχουν προβλήματα, μαζί με ενημέρωση και πληροφορίες για το τι έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς.

Επιπλέον, επισήμανε πως δεν πρόκειται για μια μονομερή δράση που σχετίζεται μόνο με χουλιγκανισμό και οπαδική βία, αλλά για ανθρώπους που έχουν εμπλακεί και σε υποθέσεις με προστασίες, ναρκωτικά, όπλα, βαριές σωματικές βλάβες. Πρόσθεσε πως πρόκειται για ομάδες που έχουν σχέδιο, ιεραρχία, στρατολογούν ανθρώπους και βρίσκουν πόρους από άλλες παράλληλες εγκληματικές δραστηηριότητες.

Σε ό,τι αφορά τον καθοδηγητή, είπε πως τον περιέγραψε ο κατηγορούμενος που συνελήφθη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει δώσει όνομα. Μάλιστα, δήλωσε αισιόδοξος πως «θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην άκρη».

Αποσαφήνισε εκ νέου ότι δεν έχει κατανομάσει κανείς τον καθοδηγητή, αλλά τον έχει περιγράψει ως κάποιον που είχε συντονιστικό ρόλο και κατέστησε σαφές πως δεν τελειώνει το επεισόδιο στου Ρέντη με τη μία σύλληψη.

Σημείωσε πως οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους πλήθος ευρημάτων.

Παράλληλα, οι κ.κ. Οικονόμου και Βρούτσης ζήτησαν την ποινική αναβάθμιση στην παρακολούθηση της υπόθεσης.

Επίσης, δήλωσε συγκλονισμένος από τη «δολοφονική επίθεση» στον 31χρονο αστυνομικό.