ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλαλούμ» στον Δήμο Πεντέλης – Στήνουν ξανά κάλπες για Δήμαρχο

«Αλαλούμ» στον Δήμο Πεντέλης – Στήνουν ξανά κάλπες για Δήμαρχο
EUROKINISSI.

Αβεβαιότητα στα πολιτικά πράγματα του Δήμου Πεντέλης. Τι συνέβη.

Μπέρδεμα επικρατεί στον πολιτικό κόσμο του Δήμου Πεντέλης, αφού το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών βρίσκονται στον… αέρα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «Παράτυπος» του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής».

Συγκεκριμένα,τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου δείχνουν τη Νατάσα Κοσμοπούλου στη 2η θέση με 3.322 ψήφους και ποσοστό 22,80%, ενώ, τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου στην 3η θέση με 3.320 και ποσοστό 22,78%. Αποτέλεσμα, στον β’ γύρο να πάνε οι: Δήμητρα Κεχαγιά και Αναστασία Κοσμοπούλου.

Τη δεύτερη Κυριακή, νέα Δήμαρχος Πεντέλης εξελέγη η Νατάσα Κοσμοπούλου, καθώς μετά την τελική καταμέτρηση των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής (15 Οκτωβρίου) ο συνδυασμός «Μπορούμε Καλυτέρα» έλαβε ποσοστό 53,33% (5.529 ψήφοι) έναντι 46,67% της «Συμπολιτείας» με υποψήφια Δήμαρχο τη Δήμητρα Κεχαγιά, που έλαβε 4.839 ψήφους.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν υποψήφιος και κατέκτησε, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, την 3η θέση, με διαφορά μόλις δύο ψήφων από τη Νατάσσα Κοσμοπούλου, έχει καταθέσει ένσταση για επανακαταμέτρηση ψήφων.

Αν η ένσταση γίνει δεκτή, η νυν Δήμαρχος θα είναι 3η και η εκλογή της θα κριθεί άκυρη, καθώς δεν μπορούσε να συμμετάσχει στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής. «Μπάχαλο», εν όψει της ανάληψης του χαρτοφυλακίου από την 1η Ιανουαρίου 2024. Όσο για το Υπουργείο Εσωτερικών, πρέπει να στήσει ξανά κάλπες!

Σχετικές ειδήσεις